Місто

​У Житомирі з 2 листопада в школах навчатимуться 1-4 класи, інші – дистанційно, садочки, кафе та ринки не закривають

30 October 2020, 14:37

Через те, що Житомир з 2 листопада потрапляє до червоної зони, у місті діятимуть нові обмеження. Їх розглянули 30 жовтня на засіданні міської комісії ТЕБ та НС.

Як повідомив заступник міського голови Сергій Кондратюк, з понеділка у Житомирі на навчання вийдуть лише учні 1-4 класів, інші - навчатимуться дистанційно. У місті не закриватимуть дитячі садочки, магазини, ринки та розважальні центри, окрім нічних закладів.

«Наразі ми не маємо рішення комісії ТЕБ та НС області або держави. Ми сьогодні провели свою комісію ТЕБ та НС, відповідно до постанови №641/945 Кабінету Міністрів України, ми прийняли рішення, що наразі залишається у нас навчання 1-4 класу в школах, залишається робота дитячих садочків, магазинів, розважальних центрів, крім розважальних центрів нічних і тому інше. Залишається робота регулярних перевезень нашого транспорту. У Глобалі будуть працювати тільки дитячі зони і продовольчі та непродовольчі товари, такі зони як боулінги працювати не будуть», - розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.


У ресторанах та кафе знову буде обмеження кількості відвідувачів.

«Кафе та ресторани будуть працювати з обмеженнями не більше 50% місць з обов’язковим обмеженням по території, кількості людей. які знаходяться за столиком та дотриманням санітарних норм», - пояснив Сергій Кондратюк.

У місті збільшать кількість мобільних груп, які перевірятимуть ринки та магазини на дотримання санітарно-епідемічних норм.

«Ринки також залишаються працювати, але до них теж будуть застосована робота мобільних груп, які перевірятимуть роботу керівництва, точок на ринку. Ми будемо збільшувати мобільні групи, які будуть перевіряти роботу магазинів промислової групи і непромислової групи. Всі магазини будуть перевірені з дотриманням всіх санітарно-епідемічних норм», - зазначив заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Також заступник міського голови уточнив, що увесь міський транспорт курсуватиме без змін.

Нагадаємо, в Житомирі через «червону» зону знову вводять обмеження на проїзд пільговиків у громадському транспорті.

Як повідомляв Житомир.info, більше половини районів області та всі міста перейшли в «червону» зону поширення COVID-19, в тому числі – Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус обмеження червона зона виконком  
Матеріали по темі