Здоров'я

МОЗ обіцяє з 1 листопада підвищити виплати сімейним лікарям – плюс 50 грн за кожну декларацію з пацієнтом

30 October 2020, 15:32

Кабінет міністрів України за ініціативою МОЗ прийняв рішення підвищити з 1 листопада поточного року виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію з нинішніх 600,48 грн на рік до 651,60 грн на рік.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов – інформує 30 жовтня пресслужба МОЗ.

«Вчора уряд прийняв достатньо важливу постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600,48 грн, а тепер становитиме 651,60 грн на рік. Так, якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу», - зазначив очільник МОЗ.

За словами міністра, таке підвищення пов’язане зі значним зростанням навантаження на лікарів первинної ланки через епідемію COVID-19.

МОЗ також нагадує, що наразі медикам, які працюють з хворими на COVID-19, виплачуються до 300% надбавок до заробітної плати. Окрім цього, з 1 вересня поточного року уряд підвищив заробітну плату усім медичним працівникам. Зауважимо, у вересні цього року Максим Степанов говорив про підвищення тарифу для сімейних лікарів за первинну медичну допомогу: у 2021 році замість 600 грн за кожну укладену декларацію платитимуть 710 грн.

Як повідомляв Житомир.info, з березня 2020 року медичні працівники, які займаються лікуванням хворих на коронавірус COVID-19, мають отримувати доплату у розмірі 300% заробітної плати. 15 липня Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 року. Тоді ж Максим Степанов пояснював, що зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. грн, середнього медичного персоналу – на близько 2,5 тис., а молодшого медичного персоналу – на близько 1250 грн. 7 вересня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів прийняв подану МОЗ постанову щодо врегулювання механізму доплат медичним працівникам, які нараховуються з вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ сімейний лікар зарплата Степанов  
Матеріали по темі