Події

У центрі Житомира пограбували чоловіка, до нападу причетний 16-річний підліток

2 November 2020, 12:35

Пізно ввечері 29 жовтня у центрі Житомира підлітки пограбували чоловіка: вдарили та відібрали сумку з телефоном і банківською карткою.

Про це 2 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері 29 жовтня у центрі м. Житомира молодики відібрали у 48-річного місцевого жителя особисті речі. Повідомлення про подію надійшло до поліції близько 23:00. Як з’ясувалось, чоловік знаходився у дворі багатоповерхівки, коли до нього підскочили хлопці та, завдавши кілька ударів, відібрали сумку. У результаті грабежу потерпілий втратив мобільний телефон, ключі, документи та банківську картку», – йдеться у повідомленні.

Вже за добу оперативники карного розшуку Житомирського відділу поліції встановили причетність до нападу 16-річного житомирянина та вилучили чуже майно. Також у рамках кримінального провадження триває встановлення інших учасників події та з’ясування всіх обставин.

Відповідно до чинного законодавства грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб карається позбавленням волі на строк від 4 до 6 років.

Також у поліції інформують про ще одного розшуканого грабіжника, який скоїв злочин ще у вересні цього року.

«У середині вересня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про пограбування жінки. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що близько 20:50 на вулиці невідомий штовхнув у спину 31-річну житомирянку та відібрав у неї мобільний телефон», – пише відділ комунікації.

Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 186 (Грабіж) КК України. Поліцейські опитали потерпілу, а також ймовірних свідків та очевидців події та отримали опис грабіжника.

У результаті проведених заходів оперативники карного розшуку встановили причетність до події 34-річного місцевого жителя. Чоловіка розшукали. Чужий телефон він встиг продати, відтак нині правоохоронці з’ясовують, де нині знаходиться викрадена річ. Також перевіряють чоловіка на причетність до вчинення інших злочинів. Відомо, що він вже був раніше засуджений.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2020 року пресслужба ГУНП в Житомирській області інформувала, що у Житомирі двоє молодиків відібрали у перехожого барсетку з грошима, картками та мобільним телефоном. Момент грабежу зафіксувала камера відеоспостереження. Грабіжників затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж напад грабіжник  
Матеріали по темі