Економіка

У Верховній раді готують законопроєкт щодо відтермінування на рік застосування касових апаратів для «спрощенців»

3 November 2020, 14:54

У Верховній раді готують законопроєкт, який передбачає відтермінування застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік – до 1 січня 2022 року.

Про це під час засідання Ради 3 листопада оголосив голова Верховної ради Дмитро Разумков – інформує «Економічна правда».

«Щойно відбулась робоча зустріч керівництва парламенту та представників усіх депутатських фракцій та груп. Обговорювалось питання щодо ситуації, яка складається з підтримкою малого та середнього бізнесу на фоні COVID. Була прийнята одноголосна позиція про те, щоб відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік – до 1.01.2022 року. Це консолідована позиція усіх фракцій та груп, які працюють в Раді», - оголосив Разумков після перерви у засіданні Ради.

За його словами, 3 листопада повинен бути зареєстрований відповідний законопроєкт, 4 листопада – буде дане доручення комітету невідкладно його розглянути, і вже 4 листопада його розглянуть.

«Сподіваюсь, ніхто не буде проти, якщо завтра ми його розглянемо. Сподіваюсь, що він буде підтриманий за основу і в цілому», - додав спікер ВР.

Нагадаємо, близько сотні житомирян зранку 10 лютого цього року влаштували акцію на майдані Корольова, протестуючи проти введення касових апаратів для ФОПів. В серпні поточного року Мінфін оприлюднював відповіді на найпопулярніші питання щодо запровадження програмного реєстратора розрахункових операцій.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2019 року житомирські підприємці виступали проти введення касових апаратів і просили президента заветувати закон № 1053-1 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та долучалися до всеукраїнської акції протесту. Водночас голова Державної податкової служби Сергій Верланов переконував, що набуття чинності законопроєктів №1073 та № 1053 значно зменшить рівень тінізації економіки. 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців», спрямований на покращення умов для розвитку підприємництва, здійснення фізичними особами підприємницької діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР касовий апарат РРО Раазумков законопроєкт бізнес ФОП  
Матеріали по темі