Економіка

На аукціоні Держгеонадр бурштинову ділянку в Коростенському районі купили за 10 мільйонів

3 November 2020, 15:48

Державна служба геології та надр України 3 листопада провела електронний аукціон з продажу спеціального дозволу на користування надрами – Будрійської ділянки з покладами бурштину, яка знаходиться в Коростенському районі Житомирської області.

Інформація про хід аукціону та результати оприлюднена на ProZorro.Продажі.

«Будрійська ділянка в адміністративному відношенні розташована у Коростенському районі Житомирської області на південно-західній околиці с. Гулянка. Ділянка розташована на відстані 33 км від районного центру м. Коростень. На відстані 2 км від ділянки знаходиться з.ст Ушиця. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ), 5 років», - зазначається в описі лоту.

Початкова ціна продажу становила 315 тис. 520 грн, на торги подали заявки п’ять учасників, за результатами трьох раундів аукціону ціна зросла більш ніж в 30 разів – до 10 млн грн.

Переможцем стало київське ТОВ «Інфокор Україна» з пропозицією 10 млн 20 тис. грн.

ТОВ «Інфокор Україна» зареєстроване в січні 2013 року в квартирі за адресою м.Київ, вул. Верховинна, будинок 7, статутний капітал – 1 тисяча гривень, основний вид діяльності – оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність. Засновник ТОВ – киянин Камратов Сергій Володимирович. Зазначимо, що 9 жовтня 2020 року Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справ за позовом департаменту комунальної власності м. Києва до ТОВ «Інфокор Україна» 36 тис. 558,53 грн заборгованості за орендоване нежитлове приміщення.

Нагадаємо, 10 вересня поточного року Державна служба геології та надр інформувала, що спільно із Житомирською ОДА підготувала 18 бурштиноносних ділянок, які вже опубліковані у Інвестиційному атласі надрокористувача та доступні до вивчення й ініціювання на електронні торги, площа Будрійської ділянки становить 9,28 га. Крім неї на торги номіновані ще три ділянки з бурштином: «Олевськ-2» площею 9,42 га, початкова ціна 320 тис. 280 грн; «Лопатичі-1» площею 9,55 га, початкова ціна 324 тис. 700 грн; «Лопатичі-2» площею 8,8 га, початкова ціна 299 тис. 200 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2020 року Житомирська облдержадміністрація повідомляла про формування 200 ділянок бурштиноносних надр (площею 10 га кожна), які доцільно реалізовувати на аукціонах з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. 25 лютого Держгеонадра проводили аукціон, де, зокрема, була ділянка з бурштином в Олевському районі: початкова ціна спецдозволу на користування надрами ділянки «Біла» становить 1 млн 404 тис. 030 грн: на аукціоні було сім учасників й в результаті переможцем з пропозицією 17 млн 40 тис. грн стало зареєстроване в Олевську ТОВ «Деревообробне Евроліс», засновниками якого є жителі Дніпра та Одеси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеонадра аукціон ділянка бурштин Коростенський район  
Матеріали по темі