Здоров'я

Житомирська лікарня №2 бере в оренду двоповерхове приміщення дитячої лікарні для лікування хворих з COVID-19

4 November 2020, 13:04

Житомирській комунальній «Лікарні №2» дозволили взяти в оренду за 1 гривню корпус №2 міської дитячої лікарні, де лікуватимуть хворих з коронавірусом.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 4 листопада.

«Надати дозвіл комунальному підприємству «Лікарня № 2ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради на укладання договору оренди нерухомого майна - лікувального корпусу № 2 комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В. Й. Башека» Житомирської міської ради за адресою вул. Шевченка, 2 загальною площею 1108,7 кв.м з орендною платою 1 гривня без ПДВ на рік з метою організації інфекційного відділення для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Cov-2, терміном на 1 рік», - йдеться в проєкті рішення, оприлюдненому 3 листопада.

В.о. начальника управління охорони здоров’я Ірина Шкап пояснила необхідність прийняття даного рішення зростанням кількість хворих на COVID-19 і щоб відкрити на базі дитячої лікарні відділення для дорослого населення необхідно узаконити взаємовідносини – взяти приміщення в оренду.

«Ще 15 жовтня ми подали документи на внесення змін в ліцензію, щоб на базі дитячої лікарні можна було проводити лікування дорослого населення, однак до сьогоднішнього дня цих змін немає, тому ми йдемо на такий вимушений крок – передачу в оренду окремого корпусу дитячої лікарні», - пояснила головуюча на засідання заступниця мера Світлана Ольшанська.

Заступниця мера Марія Місюрова запевнила, що маленькі пацієнти лікарні та дорослі з COVID-19 не перетинатимуться.

«Хочу підкреслити, що це окремий корпус, двоповерхова будівля, вся допомога дитячому населенню відокремлена і буде надаватися в повному обсязі, як і надається, ніяких перехресних потоків пацієнтів не відбудеться. Це вимушений захід, тому що ми не можемо закрити повністю відділення нашої лікарні №2, це стосується ургентної патології, хірургії, травматології, гінекології. Тому ми вимушені розгорнути 60 ліжок на базі дитячої лікарні. Маємо наді, що це тимчасово», - зазначила Марія Місюрова.

Нагадаємо, під час брифінгу 2 листопада мер Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі збільшать кількість ліжко-місць для хворих на коронавірус: у лікарні №1 планують додати 25 ліжко-місць, у лікарні № 2 – 80 місць та ще 80 перепрофілюють у дитячій міській лікарні. Сухомлин наголосив, що лікарню №2 не будуть перепрофільовувати тільки для лікування пацієнтів з COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 листопада 2020 року до «червоної» зони потрапили 5 міст та 13 районів Житомирської області, в тому числі – Житомир. Станом на 09:00 год. 4 листопада 2020 року в Житомирській області всього зафіксовано 16 тис. 200 випадків COVID-19, в тому числі за минулу добу – 367 нових. За добу від ускладнень коронавірусної хвороби померли 10 пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком лікарня коронавірус Місюрова  
Матеріали по темі