Здоров'я

У жовтні на 55% зросла кількість лікарняних, виданих працівникам для самоізоляції від COVID-19

5 November 2020, 09:56

Упродовж жовтня Фонд соціального страхування України прийняв на оплату 14 899 листків непрацездатності, які були видані працівникам для самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом, що на 55% більше, ніж у вересні цього року.

Про це 4 листопада повідомляє пресслужба ФССУ.

«Загалом з початку пандемії ФССУ компенсував втрачений за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробіток для 37 тисяч застрахованих осіб, з яких близько 8 тисяч – медичні працівники. На це направлено понад 43 мільйони гривень. Виплати здійснюються Фондом з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції», - йдеться у повідомленні.

Фонд соціального страхування нагадує, що у вересні кількість прийнятих на оплату лікарняних, виданих через ізоляцію, зросла на 86% порівняно з серпнем та склала 9 613 листків непрацездатності.

«Пройти оплачувану за кошти Фонду самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% – для медичних працівників. На період карантину відкрити листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря», - інформує ФССУ.

Щоб отримати від Фонду допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю. Роботодавець на підставі отриманого від працівника лікарняного листка оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19, та передає її до Фонду на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це в дистанційному режимі або безконтактно.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 09:00 год. 6 листопада 2020 року в Житомирській області всього зафіксовано 16 тис. 598 випадків COVID-19, в тому числі за минулу добу – 398 нових. За період пандемії від ускладнень, спричинених хворобою, в області померли 290 людей, у тому числі 8 – упродовж минулої доби. В Україні за минулу добу, 4 листопада, зафіксовано 9850 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 369, медпрацівників – 514).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарняний ФССУ соцстарх  
Матеріали по темі