Події

​У Житомирі начальник ГУНП вийшов до учасників акції протесту проти протиправних дій поліцейських і заявив, що не збирається нікого покривати

5 November 2020, 15:58

Під стінами ГУНП у Житомирській області 5 листопада активісти влаштували акція протесту проти протиправних дій поліцейських. Передував цьому конфлікт, що стався вночі 3 листопада між патрульними та водієм автомобіля, який поліцейські зупинили для перевірки документів. До протестувальників вийшов начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«3 листопада уночі до Житомирського відділу поліції для оформлення адміністративних матеріалів патрульні доставили 51-річного житомирянина. У холі відділу у чоловіка погіршилось самопочуття та йому було викликано карету екстренної медичної допомоги. Наразі обставини події перевіряються у ході розпочатого інспекцією з особового складу УКЗ ГУНП службового розслідування. Попередньо встановлено, що чоловік керував транспортним засобом «Пежо Партнер», коли його за підозрою у перебуванні у нетверезому стані зупинили патрульні поліцейські на вулиці Лятошинського у м. Житомирі близько першої ночі. У подальшому між водієм та поліцейськими виник конфлікт. Його обставини та повний перебіг нині встановлюється у рамках відкритих кримінальних проваджень за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) ККУ», – йдеться у повідомленні.

Начальник поліції області Юрій Олійник зустрівся з активістами, які звернулись до нього за роз’ясненням щодо вказаної події.

«Моя позиція принципова: в обставинах треба об’єктивно розібратись і це, без сумніву, зроблять компетентні органи, які розслідуватимуть кримінальні провадження. У будь-якому разі ми не збираємось когось покривати чи щось приховувати, а зробимо від нас залежне, у тому числі передамо матеріали службового розслідування до органів слідства, аби якнайшвидше встановити реальні обставини події, - сказав Юрій Олійник.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 листопада у Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм, прокуратура розпочала два кримінальні провадження. Житомиряни в соцмережах аносували акцію протесту. Пізніше патрульні прокоментували конфлікт з водієм: поводив себе агресивно і порушував громадський порядок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні конфлікт поліція акція Олійник  
Матеріали по темі