Здоров'я

​У Житомирській області 19 лікарень надають допомогу хворим на коронавірус, 8 - переповнені пацієнтами

9 November 2020, 11:43

У Житомирській області 19 лікарень надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Станом на ранок 9 листопада 66.2 % ліжок зайняті пацієнтами з коронавірусом. Найбільша кількість хворих у 8 лікарнях області.

Про це 9 листопада під час онлайн брифінгу розповіла заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, відповідаючи на питання журналістів, скільки лікарень першої та другої хвилі надають допомогу хворим з COVID-19.

«Сьогодні вже немає такого поняття як перша та друга хвиля. Сьогодні є лікарні, які надають допомогу по COVID-19 і є лікарні, які знаходяться в резерві. 19 лікарень в Житомирській області надають допомогу по COVID-19. Центральна районна лікарня Коростишівської районної ради, Любарська центральна районна лікарня, Малинська міська лікарня, Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Олевська центральна лікарня, Бердичівська міська лікарня, Коростенська центральна лікарня, Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня, Овруцька міська лікарня, лікарня №1 Житомирської міської ради, Чуднівська районна лікарня, центральна районна лікарня Житомирської районної ради, лікарня №2 Житомирської міської ради, Хорошівська центральна районна лікарня, Черняхівське територіальне медичне об’єднання, Романівська лікарня, Андрушівська центральна районна лікарня, Баранівська центральна районна лікарня та обласна клінічна лікарня імені Гербачевського», – зазначила Наталія Остапченко.

Також вона уточнила, що з цих 19 найбільше заповнені хворими 8 лікарень.

«Найбільше в нас заповнені лікарні це Малинська міська лікарня, Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Коростенська центральна лікарня, центральна районна лікарня Житомирської районної ради, лікарня №2 Житомирської міської ради, Хорошівська центральна районна лікарня, Андрушівська центральна районна лікарня та Романівська лікарня», – додала Остапченко.

Заступниця голови ОДА каже, що лікарні заповнені хворими на 66.2 % тому що збільшили кількість ліжкомісць.

«По-перше збільшили кількість ліжкомісць. Хворих, якщо і поменшало, то це ті, які одужали і покидають стіни лікарні, але насправді екстрена медична допомога, а також самостійно люди, які потребують госпіталізації доходять до лікарень. Не можу сказати, що ситуація значно краща, вона дійсно краща, тому що збільшилась кількість місць, але ситуація розгортається так, що найближчим часом, якщо ми не зупинимо, а насправді не так багато у нас варіантів зупинити цей процес, кількість ліжок у нас буде стрімко збільшуватись і заповнюватись хворими»,– розповіла Наталія Остапченко.

Нагадаємо, з 9 листопада вся Житомирська область у «червоній» зоні.

Як повідомляв, Житомир.info, станом на 9:00 год. 9 листопада за добу в Житомирській області лабораторно підтвердили 637 інфікувань коронавірусом, семеро людей померли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: брифінг коронавірус лікарні  
Матеріали по темі