Фоторепортаж

Осінній захід сонця на Соколовському кар'єрі в Житомирі. Фоторепортаж

11 November 2020, 15:03

Осіннє золото беріз, скелясті бескиди, спокійна і чиста водна гладінь – усе «залите» сліпучими променями призахідного сонця. Так спускається вечір на Соколовський кар’єр, що на околиці Житомира.

Штучна водойма, яка знаходиться між Крошнею та Богунією, виникла внаслідок затоплення гранітного кар’єру. Глибина водойми – близько 100 метрів. Тому сюди приїжджають дайвери з усієї України, аби потренуватися. Неймовірно красива природа вабить і місцевих відпочивальників, особливо у спекотні літні дні. Дехто з відчайдухів насмілюється стрибати у воду з відносно високих скелястих берегів, забуваючи про підступну глибину кар’єру.

У теплий період року, з кінця травня і до останніх теплих вересневих днів, біля «кам’яної чаші», наповненої смарагдовою водою, майже завжди людно – хтось, як вже мовилося, шукає тут прохолоди у спеку, дехто компанією смажить шашлики, інші – просто насолоджуються досконалою картиною природи.

І навіть пізньої осені це унікальне місце має не менш приголомшливий вигляд. У будні тут тихо і майже безлюдно, лише поодинокі перехожі вигулюють собак і крутять педалі спортсмени-велосипедисти. Зі скель, вже не прикритих листям, відривається неймовірний вид на новобудови Крошні та Богунії. У спокійній воді майже дзеркально відображається осіння природа та гранітні скелі. Особливо чарівна ця місцина, коли її осяває розпечене сонце, що ось-ось має сховатися за обрій та «виливає» на світ золото останніх променів.

Соколовський кар’єр з висоти пташиного польоту – у відео та фото, відзнятих 6 липня 2020 року

Спекотний будень на Соколовському кар’єрі 6 липня 2018 року – тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: осінь природа краєвид листопад Соколовський кар'єр  
Матеріали по темі