Політика

В Житомирській області не встановлені результати виборів лише одного міського голови та депутатів однієї міськради, - ЦВК

12 November 2020, 10:59

Овруцька міська ТВК не встановила результати виборів депутатів міської ради та міського голови через судові рішення.

Про це 11 листопада повідомила пресслужба Центральної виборчої комісії.

«За інформацією, яка надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії від відповідних ТВК, станом на 11 листопада 2020 року встановлено результати майже 99,24 % виборів депутатів місцевих рад, а також майже 99,51 % – сільських, селищних та міських голів. Водночас ще не встановлено результати виборів депутатів 2 обласних, 2 районних, 5 міських, 2 селищних рад та 6 міських і 1 селищного голів. Затримка зумовлена двома причинами: численними оскарженнями субʼєктами виборчого процесу результатів виборів у судах та проведенням територіальними виборчими комісіями повторного підрахунку голосів виборців на окремих виборчих дільницях. Так, через судові оскарження Марганецька міська ТВК (Дніпропетровська область) не встановила результати виборів міського голови, а Криворізька міська ТВК – депутатів міської ради та міського голови. Овруцька міська ТВК (Житомирська область) та Камʼянська міська ТВК (Черкаська область) досі не встановили результати виборів депутатів міської ради та міського голови через судові рішення щодо повторного підрахунку голосів виборців та складання уточнених протоколів про підрахунок голосів відповідно. Своєю чергою повторний підрахунок голосів за рішенням суду став причиною затримки встановлення результатів виборів депутатів селищної ради та селищного голови Коцюбинською селищною ТВК (Київська область), а також депутатів селищної ради Калинівською селищною ТВК (Київська область)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Житомирський окружний адміністративний суд 5 листопада задовольнив позов кандидата на посаду Овруцького міського голови Олександра Гуденка (Радикальна партія Олега Ляшка) до міської територіальної виборчої комісії: визнав дії комісії протиправними та зобов'язав провести перерахунок голосів.

Як повідомляв Житомир.info, до Житомирської міської ТВК було шість позовів і станом на 9 листопада суд їх всі розглянув: лише по одному з них призначили перерахунок голосів на одній виборчій дільниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ЦВК Овруч результати ТВК  
Матеріали по темі