Суспільство

«Житомирські ласощі» проти «солодкої хвороби»

12 November 2020, 11:30

Щорічно 14 листопада у всьому світі відзначається Всесвітній День боротьби з цукровим діабетом. «Солодка недуга» вже посідає третє місце за поширеністю хвороб, а в Україні за останні 10 років захворюваність збільшилась на половину.

Проте, як стверджують лікарі, в комплексі першопричини виникнення хвороби головною є спадковість, далі – наявність супутніх захворювань та надмірна вага. Тому поширене міркування про прямий зв'язок між споживанням солодощів та захворюваністю на цукровим діабетом, на думку медиків, досить упереджене.

За рекомендацією дієтологів, стабілізувати рівень цукру в крові, крім медикаментозних препаратів, допоможе дієтичне харчування. Саме в цьому допомагає фруктоза, яка зміцнює імунітет, знижує ризик виникнення карієсу та діабету у дорослих і дітей, вона є натуральним цукрозамінником і міститься майже у всіх солодких фруктах, овочах, а також у натуральному меді.

ЗАТ «Житомирські ласощі» вже більше 75 років пригощає смачною продукцією мільйони поціновувачів солоденького.

Однак Житомирська кондитерська фабрика – одна з небагатьох серед лідерів галузі, що в тісній співпраці з фахівцями знаних не тільки в Україні, а й в усьому світі інституту ендокринології та обміну речовин ім.В.П. Комісаренка та інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя розробили і впровадили у виробництво серію дієтичних продуктів «Diet», в складі яких цукор повністю або частково замінений фруктозою, стевією чи сорбітом.

В лінійці дієтичної продукції торгової марки «Житомирські ласощі» представлені: вафлі, цукерки (пралінові, желейні, збивні та вафельні), а також два види печива.

Саме до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом за ініціативи відомого далеко за межами України виробника солодощів проводиться декадна «АКЦІЯ-15%» з 13 по 23 листопада на всю серію «Diet» у фірмових магазинах ЗАТ «Житомирські ласощі».

Смакуйте на здоров’я – безпечно!



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Житомирські ласощі" цукерки печиво солодощі  
Матеріали по темі