Місто

«Велике будівництво» в Житомирі: усувати недоліки на Київській та доробляти Велику Бердичівську можуть аж до кінця року

12 November 2020, 18:20

Демонтовані бордюри, зрізаний асфальт та відкриті каналізаційні колодязі - такий вигляд 12 листопада має один із об’єктів “Великого будівництва” президента Зеленського у Житомирі. Замовником капітального ремонту цієї вулиці є департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації. Міська влада співфінансує проведення цих робіт і заступник мера Житомира Олександр Шевчук каже: верхній шар асфальту тут мали укладати на початку листопада, втім, наразі до закінчення робіт ще далеко.

«На сьогодні графіки збиті, погодні умови ще дозволяють працювати, але температурний режим вже знизився і в процесі може виникнути дуже сумнівна якість. В процесі виконання в нас вже є дуже багато зауважень, ми неодноразово звертались до замовника. Але на сьогодні, що маємо те і маємо. Згідно графіка, який нам надав департамент, у нас з 29-го по 1 число, до цих чисел, давалось на облаштування верхнього шару покриття на частині дороги від Довженка до самого перехрестя Жуйка в обидві сторони. Те саме з облаштуванням люків, колодязів і так далі. На сьогодні ми бачимо, що в нас вже 12 число, верхній шар не облаштований. І навряд ми матимемо позитивні погодні умови в питанні збільшення середньодобової температури, що дало б можливість працювати», - каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


За словами заступника міського голови, відставання від графіка виконання ремонтних робіт викликає скарги громадян та призводить до збитків житомирського ТТУ.

«Дуже багато скарг від мешканців, вже неодноразові скарги щодо незручності від громадян, які вранці та ввечері добираються з роботи, на роботу, стоять в пробках і тому подібне. Є незручності в цьому питанні. Наше комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» скасувало маршрути, які ходять по цій вулиці, і вже недоотримало виручку десь в районі півтора мільйона за цей період», - каже заступник мера.

Ще один об’єкт великого будівництва президента Зеленського - капітальний ремонт вулиці Київської, центральної вулиці міста.

«До тих робіт, які вже виконані, ми маємо дуже багато запитань щодо якості виконання, щодо рівності, щодо встановлення люків і взагалі. Підрядна організація, яка виконувала ці роботи каже, що вони будуть виправляти всі свої проблемні місця. Але на сьогодні ми бачимо використання повітряно-струйного методу для вирівнювання асфальтобетону при середній температурі 5-7 градусів. Я вважаю, що це взагалі не є доречним. Це гарна технологія, але вона не використовується зараз після капітального ремонту. Дуже багато в нас питань по облаштуванню люків на дорозі, вони не в проєктних відмітках. Але технагляд, який веде цей об’єкт, повідомляє, що роботи ще не прийняті, ведуться зараз перемовини з підрядником щодо виправлення цих помилок. Яким чином це буде робити підрядник, то тут вже на розсуд технагляду. Я сподіваюсь, що він прийме розумне технічне рішення по якості виконання цих робіт», - каже Олександр Шевчук.

Директорка департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації, який є замовником робіт, каже: договором передбачене проведення робіт до 31 грудня 2020 року, тому в будівельників ще є час.

«Я думаю, що питань не буде. Графіки виконання робіт - до кінця грудня, тому на сьогодні роботи ще не закінчені. Термін дії договору до 31 грудня 2020 року. При несприятливих погодних умовах відповідно асфальтобетонну суміш ніхто не буде укладати. Але на сьогодні умови ще сприятливі для укладання цієї суміші», - зазначає Інна Хоменко.

Що ж до вулиці Київської, то директорка департаменту регіонального розвитку каже: тут в підрядника теж є час до нового року, щоб усунути недоліки.

«Ще раз повторюсь, що термін дії договору - до кінця грудня. Ті недоліки, які виявив технагляд - вони не прийняті, будуть прийняті після їх усунення. Звичайно, що штрафні санкції передбачені, але в мене немає перед очима договору, тому я зараз не можу прокоментувати які саме. Але мову можна буде вести тільки після 31 грудня», - вважає Інна Хоменко.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липня 2020 року департамент регіонального розвитку ОДА з третьої спроби провів тендер на капітальний ремонт ділянки Великої Бердичівської від Довженка до вулиць Льва Толстого та Жуйка. Тендер виграло київське ТОВ «МІТТЕЛ» за 22 млн 644 тис. 64,62 грн. Договір уклали 5 серпня. 26 серпня на Великій Бердичівській у Житомирі почали ремонт цієї ділянки: після демонтажу бордюрів перекрили одну смугу руху

Капітальний ремонт вулиці Київської у Житомирі розпочали 8 серпня від майдану Соборного. На першій ділянці (до вул. Театральної) завершили робити 4 вересня. Тоді ж розпочали ремонт на другій ділянці (від Театральної до Покровської), а вже за тиждень зрізали асфальт правої смуги на третій ділянці, від Покровської до Небесної сотні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт Велика Бердичівська Київська "Велике будівництво"  
Матеріали по темі