Місто

Працівників житомирських шкіл протестують на антитіла до COVID-19, а потім вирішуватимуть, чи відкривати навчальні заклади

13 November 2020, 13:12

Учителів шкіл Житомирської міської територіальної громади протестують на наявність антитіл до вірусу COVID-19. Тестуватимуть також й інших працівників навчальних закладів.

Таке рішення 13 листопада ухвалили на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради.

Зі слів міського голови Сергія Сухомлина, тести на визначення антитіл до коронавірусу місто отримає в якості благодійної допомоги. На основі результатів тестувань будуть вирішувати, чи відкривати школи.

«У нас з’явилася можливість на наступному тижні розпочати тестування. Ми обрали саме категорію вчителів у школах, інших працівників шкіл, плануючи відкривати, крім 1-4-х класів, ще 5-6-ті та інші класи. Це вже школи будуть визначатися. Але плануємо провести паралельно тестування всіх працівників шкіл. Нам передають, за моєю інформацією, близько 4 тисяч тестів, це буде благодійна допомога. І ми зможемо протестувати всіх працівників шкіл на наявність антитіл. Подивимося на статистку, 4 тисячі тестувань – це вже буде якась реальна статистика по місту. І після цього вже будемо приймати рішення щодо відкриття шкіл», – зазначив Сергій Сухомлин.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення «Про проведення експрес-діагностики працівникам закладів загальної середньої освіти Житомирської міської об’єднаної територіальної громади».

Також під час засідання виконкому мер розповів, що у міській раді вибірково протестували працівників. З’ясувалося, що 40% з протестованих уже мають антитіла до коронавірусу, тобто вже перехворіли, самі не знаючи про те.

«Два дні тому ми проводили тестування у Житомирській міській раді, 40 тестів зробили на наявність антитіл до COVID-19. Вибірково робили, і 40% людей уже перехворіли. Ця статистика, з одного боку, додає оптимізму, що в дуже багатьох людей це проходило майже безсимптомно. Може, при такій статистиці через 2-3 місяці хвороба піде на спад», – припустив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, наприкінці серпня-на початку вересня 2020 року, перед початком нового навчального року, в Житомирі тести на коронавірус проводили всім медичним працівникам шкіл та працівникам їдалень. Вчителів тестували за бажанням.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2020 року на позачерговій сесії міської ради говорили про доцільність припинити дистанційне навчання для учнів 5-11 класів й дозволи їм з 16 листопада відвідувати школу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тест тестування ПЛР школа  
Матеріали по темі