Влада

Мер призначив нового начальника управління житлового господарства Житомирської міськради

13 November 2020, 20:06

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин призначив Андрія Гуменюка начальником управління житлового господарства міськради.

Відповідне розпорядження, підписане 13 листопада, опубліковане на сайті мерії.

«Призначити з 18 листопада 2020 року Гуменюка Андрія Віталійовича на посаду начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради, як такого, що пройшов за конкурсом, з випробувальним строком три місяці, з посадовим окладом, згідно із штатним розписом», – йдеться у розпорядженні.

Скріншот розпорядження

Зауважимо, що доволі тривалий час обов'язки начальника управління житлового господарства виконував Ігор Задорожний. Так, ще три дні тому, 10 листопада, на позачерговій сесії міської ради Ігор Задорожний, як в.о. начальника управління житлового господарства, висловлювався під час обговорення питання щодо результатів конкурсу на вивезення сміття у Житомирі.

Станом на 13 листопада на сайті міської ради зазначено, що начальником управління є Андрій Гуменюк, хоча, відповідно до розпорядження, на посаду він призначений з 18 листопада.

Скріншот з сайту Житомирської міської ради

Зазначимо, що 18 червня житомирянин Гуменюк Андрій Віталійович подав декларацію: за 2019 рік він отримав 50 тис. 609 грн зарплати у підприємця Горая Олександра Юрійовича, який зареєстрований в лютому 2015 року, основний вид діяльності – роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах. Дружина кандидата працює в Пенсійному фонді, де отримала минулого року 75 тис. 313 грн зарплати.

Андрію Гуменюку належить 50% квартири у Житомирі загальною площею 56,10 кв.м та половина земельної ділянки в обласному центрі загальною площею 400 кв.м. З грудня 2016 року у власності декларанта є автомобіль Geely Emgrand 8 2014 р.в., який на дату набуття права власності коштував 250 тис. грн. Родина не має коштів на банківських рахунках та не декларує готівку.

Нагадаємо, 6 липня 2020 року начальниця відділу кадрів та з питань служби в органах місцевого самоврядування Наталія Хабарова інформувала, що на вакантну посаду начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради документи подали двоє кандидатів: Андрій Гуменюк та Ігор Задорожний.

Як повідомляв Житомир.info, з жовтня 2018 року управління житлового господарства Житомирської міської ради очолював Юрій Мостович, який звільнився 21 травня 2020, свою декларацію перед звільненням він оприлюднив 28 травня. 4 червня 2020 року Житомирська міська рада оголосила конкурс на посаду начальника управління житлового господарства.

6 травня 2019 року з «відкатом» у 1 тис. доларів від переможця тендеру на проведення будівельних робіт був затриманий начальник управління житлового господарства Юрій Мостович: чиновник пообіцяв приватному підприємцю не чинити тиску та не перешкоджати його господарській діяльності. 2 липня 2019 року до Корольовського районного суду м.Житомира надійшов затверджений обвинувальний акт від 25.06.2019 року в кримінальному провадженні по обвинуваченню начальника управління житлового господарства за ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розпорядження призначення управління житлового господарства Андрій Гуменюк  
Матеріали по темі