Здоров'я

За період пандемії у Житомирській області померли 8 медичних працівників, нині хворіють 62 медики

16 November 2020, 11:14

За період пандемії в Житомирській області від ускладнень коронавірусної хвороби померли 8 медичних працівників.

Про це 16 листопада під час щотижневого онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«На жаль, у нас померло 8 медичних працівників, лікарів серед них двоє. Щодо смертей чотирьох з восьми медпрацівників вже закінчилося розслідування, і лише один випадок пов'язаний з професійною діяльністю. Сім’я цього померлого вже отримала допомогу від Фонду соціального страхування, три летальні випадки ще у розслідуванні», – поінформувала Наталія Остапченко.

Заступниця голови ОДА також зауважила, що станом на 16 листопада на COVID-19 у Житомирській області хворіють 62 медичні працівники.

Нагадаємо, 7 травня 2020 народні депутати проголосували за законопроєкт про соціальний захист медиків та обов’язкове тестування на коронавірус. Цього ж дня Верховна рада прирівняла медиків, які померли від COVID-19, до загиблих військовослужбовців. Відповідно до закону, у разі смерті медичного працівника його сім’я отримає компенсацію у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 16 листопада 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 22 847 випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, за минулу добу, 15 листопада, виявили 622 нових інфікування. Упродовж періоду пандемії померли 379 людей, у тому числі 11 – за минулу добу. Подолали хворобу загалом 12487 осіб, у тому числі минулої доби зареєстрували 221 випадок одужання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть лікар медик медпрацівник  
Матеріали по темі