Влада

Колектив житомирського Центру ПМСД погрожує страйком у разі призначення «не того» в.о. директора

16 November 2020, 13:30

На адресу мера Житомира Сергія Сухомлина 16 листопада 2020 року направили колективний лист від КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з приводу рішення про покладання виконання обов'язків керівника на заступницю директора Людмилу Бондаренко.

Копію листа з двома сотнями підписів, але без прізвищ, надіслали редакції Житомир.info.

«Колектив КП «Житомирський центр первинної медичної допомоги» ЖMP вважає за потрібне висловити свою точку зору щодо прийнятого рішення про покладання виконання обов'язків директора підприємства на Бондаренко Людмилу Григорівну. Ми категорично заперечуємо проти цього і готові відстоювати свою точку зору. Призначити на таку важливу посаду людину, яка не володіє високими моральними якостями, тим більше у такий складний час – м'яко кажучи, сприймається нами як неповага до трудового колективу. Людмила Григорівна – лікар-терапевт з багаторічним досвідом роботи, але, вибачте, у віці майже 70 років! (група ризику по зараженню COVID-19) має у кращому випадку консультувати своїх пацієнтів, але аж ніяк не керувати найбільшим в Україні центром ПМСД. Ми не хочемо повторити долю Житомирського лабораторного центру, нам не потрібен власний Зиновій Парамонов», - йдеться у зверненні.

Представники колективу ЦПМСД просять Сергія Сухомлина переглянути рішення про покладення обов'язків директора підприємства на Людмилу Бондаренко та погрожують.

«У разі, якщо цього не буде зроблено інформуємо про готовність оголосити безстроковий страйк вже у найближчі дні», - зазначається у листі.





В коментарі Житомир.info заступниця мера Марія Місюрова пояснила, чому до проведення конкурсу на посаду директора Центру ПМСД виконання обов’язків покладено саме на Людмилу Бондаренко.

«Я хотіла призначити в.о. Кравченко Оксану Олександрівну, але наш відділ кадрів управління охорони здоров’я це не погодив, у Людмили Бондаренко є відповідна спеціалізація і медична кваліфікація, тому ми змушені були так зробити, але це тільки на час проведення конкурсу. Зараз буде оголошений конкурс», - пояснила заступниця мера.

Вона також зауважила, що на період відпустки чи непрацездатності керівника можна було покласти обов’язки директора ЦПМСД на заступницю директора з фінансово-економічних питань Оксану Кравченко, але у разі відсутності керівника вона по кваліфікаційних вимогах не може бути призначена в.о.

Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про звільнення з 17 листопада 2020 року Івана Дідика з посади директора КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Як повідомляв Житомир.info, Іван Дідик призначений на посаду головного лікаря комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради з 4 травня 2018 року, контракт з ним був укладений на п’ять років – до 4 травня 2023 року. 13 листопада 2020 року стало відомо, що Дідик написав заяву на звільнення..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦПМСД звернення страйк Місюрова Бондаренко  
Матеріали по темі