Події

Начальника сектору кримінальної поліції Житомирської області судитимуть за підбурення до надання хабаря та шахрайство

16 November 2020, 14:45

До суду направлено обвинувальний акт відносно капітана поліції, начальника сектору кримінальної поліції одного із відділень поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Про це 16 листопада повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Слідством встановлено, що правоохоронець підбурював обвинуваченого у незаконному зберіганні зброї передати через нього хабар у сумі 10 300 грн судді одного з районних судів Житомирської області. Ці кошти мали посприяти в уникненні громадянину покарання у вигляді позбавлення волі. Проте, передавати відповідні кошти капітан поліції намірів не мав і вирішив їх присвоїти. 9 червня 2020 року поліцейського було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди. Таким чином, правоохоронець обвинувачується підбуренні до закінченого замаху у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище та у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство) (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Санкція ч.3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 10 червня пресслужба прокуратури області в інформації про затримання начальника сектора кримінальної поліції одного з територіальних відділень поліції Житомирської області зазначала, що досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), де покарання – позбавленням волі на строк від 5 до 19 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2020 року в Житомирі співробітники військової прокуратури та СБУ затримали капітана поліції: в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факти систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди в загальному розмірі 20 тис. грн. Обвинувальний акт скерували до суду на початку липня цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР поліція хабар шахрайство капітан суд  
Матеріали по темі