Здоров'я

Нардеп від Житомирської області просить президента відновити роботу військового шпиталю у Новограді-Волинському

17 November 2020, 10:13

Народний депутат Дмитро Костюк, обраний у Новоград-Волинському мажоритарному окрузі №65, направив президенту Володимиру Зеленському запит щодо відновлення роботи Новоград-Волинського військового шпиталю та створення на його базі реабілітаційного центру.

За направлення запиту депутати проголосували на пленарному засідання 6 листопада 2020 року – 286 «за».

«Військовий шпиталь у Новограді-Волинському був сформований у 1937 році. У кінці 2013 року на території Новоград-Волинського гарнізону було призупинено функціонування військового шпиталю А-1063. І це тоді, коли в Новограді-Волинському розміщена 30-а окрема механізована бригада, 12-ий окремий полк оперативного забезпечення, 54-ий окремий розвідувальний батальйон, 181-ий окремий батальйон тилового забезпечення, об’єднаний міський військовий комісаріат та підрозділ військової служби правопорядку, особовий склад яких фактично залишився без належного медичного забезпечення, а на стаціонарне лікування чи для підтвердження групи інвалідності хворих потрібно доставляти у військові госпіталі за сотні кілометрів від Новограда-Волинського», - йдеться у зверненні.

Нардеп наголошує, що 30-а бригада в наслідок війни, яка вже шість років триває в Україні, втратила понад 250 військових, а понад 1300 отримали серйозні поранення.

«Лише у Новограді-Волинському районі біля 2 тис. поранених, контужених та інвалідів АТО/ООС, які потребують реабілітації. Загалом таку потребу мають більше 10 тис. військовослужбовців укрупненого Новоград-Волинського району», - зазначає Дмитро Костюк.

Він зазначає, що шпиталь знаходиться на балансі Новоград-Волинської КЕЧ і перебуватиме під охороною до 30 жовтня 2020 року. Відмова від охорони призведе до розкрадання та знищення, що в подальшому вплине на суму ремонту та відновлення роботи шпиталю.

Народний депутат просить президента розглянути запит та посприяти його невідкладному практичному вирішенню – відновленню повноцінної роботи військового шпиталю в м.Новоград-Волинський та створення на його базі реабілітаційного центру. Костюк також просить в разі негативної відповіді надати офіційну інформацію про те, чому це не можливо.



Станом на 17 листопада відповідь на депутатський запит на парламентському сайті не оприлюднена.

Нагадаємо, в 2019 році народний депутат Дмитро Костюк вже звертався із запитом щодо відновлення роботи Новоград-Волинського госпіталю, в листопаді 2019 року міністр оборони Андрій Загороднюк відповів, що відповідно до рішення Міністерства оборони України відновлення роботи військового госпіталю в м.Новоград-Волинський є недоцільним. До речі, в лютому 2019 року Дмитро Костюк, який на той час був журналістом Espreso.tv, робив сюжет про розкрадання військового майна та припинення роботи військового госпіталю в Новограді-Волинському.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році Новоград-Волинська міськрада просила Кабмін відновити військовий шпиталь. У 2015 році мер Новограда-Волинського інформував, що на базі колишнього військового шпиталю планують створити центр реабілітації для військових. 11 липня 2016 року в Новоград-Волинський за дорученням директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, генерал-майора медичної служби Андрія Верби приїжджала комісія для вирішення питання відновлення функціонування військового госпіталю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: госпіталь Новоград-Волинський нардеп Костюк президент  
Матеріали по темі