Місто

У Житомирі учаснику бойових дій збираються дозволити мешкати у нежитловій «квартирі», ще чотирьом людям – переобладнати приміщення

17 November 2020, 13:28

У Житомирі учаснику бойових дій міськвиконком має намір дозволити проживати у приміщенні, яке вважається нежитловим. Ще чотирьом громадянам планують дозволити переобладнати нежитлові приміщення на житлові.

Відповідні проєкти рішення виконкому 16 листопада були опубліковані на сайті міської ради.

Так, згідно з проєктом рішення «Про обстеження технічного стану житлового фонду», учаснику бойових дій хочуть дозволити проживати у приміщенні на вулиці Генерала Всеволода Петріва (район Богунія), яке вважається нежитловим.

«Розглянувши звернення учасника бойових дій, робочий проєкт і технічний звіт «Реконструкція частини нежитлових приміщень (без зміни зовнішніх розмірів фундаментів у плані) під житлову квартиру в будинку за адресою: м. Житомир, вул. Генерала Всеволода Петріва, 5» (…)виконавчий комітет міської ради вирішив Визнати таким, що відповідає санітарним, технічним вимогам та придатним для проживання нежитлове приміщення в житловому будинку № 5 по вул. Генерала Всеволода Петріва в м. Житомирі загальною площею – 37,36 кв. м, в тому числі житловою площею – 18,01 кв. м», – йдеться у проєкті рішення.

Скріншот проєкту рішення виконкому

Відповідно до проєкту рішення «Про надання дозволу на виготовлення проєктно-кошторисної документації нежитлових приміщень», чотирьом громадянам дозволять реконструювати нежитлові приміщення на вулиці Довженка, 64.

«Розглянувши звернення громадян та враховуючи, те що нежитлові приміщення в житловому будинку по вул. Довженка, 64 належать до комунальної власності (…)
Дозволити комунальному підприємству «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 16» Житомирської міської ради виконати замовлення проектно-кошторисної документації та звіту технічного обстеження конструктивних елементів нежитлових приміщень житлового будинку № 64 по вул. Довженка в м. Житомирі.
Дозволити Карабан І. М., Федишиній О. І., Іноземцевій К. В. та Ковальчук Л. В. провести реконструкцію нежитлового приміщення, вказаного в пункті 1 цього рішення», – зазначено у проєкті рішення.

Скріншот проєкту рішення виконкому

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2019 року члени виконавчого комітету за результатом розгляду заяви полковника Збройних сил України Святослава Щербини та надані ним документи ухвалили рішення про виділення військовому власного житла.

У лютому 2020 року Святослав Щербина, який більше 20 років жив з родиною у гуртожитку, показав, як під квартиру переобладнав приміщення, де раніше знаходився ЖЕК.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нежитлове приміщення реконструкція переобладнання проєкт рішення виконком  
Матеріали по темі