Політика

Дата першої сесії новообраної Житомирської міської ради поки невідома: депутати не поспішають реєструватися

17 November 2020, 16:21

Дата проведення першої сесії Житомирської міської ради восьмого скликання ще невідома, бо новообрані депутати не поспішають реєструватися.

Про це 17 листопада Житомир.info повідомили в Житомирській міській територіальній виборчій комісії.

«Сесія буде після реєстрації всіх обраних депутатів, на реєстрацію дається 20 днів від дня оприлюднення результатів голосування, яке було в понеділок, 9 листопада. В нас ще більш ніж десять новообраних депутатів не зареєструвалися, навіть не приходили ще», - розповіла член ТВК Тамара Яремчук.

Щодо депутатів, які були обрані до міської ради, але відмовилися від мандатів, то Сергія Сухомлина (перший кандидат списку партії «Пропозиція), який переобраний мером, депутатський мандат отримає Порядін Олександр Сергійович, 1979 р.н., президент благодійної організації «Центр підтримки безпритульної молоді, Жертв Чорнобиля та дітей-сиріт зони АТО».

Замість Володимира Кропивницького (партія «Сила і Честь»), який зробив вибір на користь обласної ради, депутатом міської ради залишиться Ігор Скоропад (був обраний від ВО «Батьківщина», а зараз позафракційний). Скоропад вже написав заяву на реєстрацію депутатом міської ради.

Зазначимо, що 17 листопада проходить сесія новообраної Новоград-Волинської міської ради.

Нагадаємо, перша сесії Житомирської міської ради сьомого скликання проходила 20 листопада 2015 року – через п’ять днів після другого туру виборів мера та менш ніж місяць від дня голосування за депутатів, яке відбувалося 25 жовтня 2015 року.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами голосування 25 жовтня 2020 року міським головою залишається Сергій Сухомлин, який отримав 29,2 тис. голосів житомирян (51,4%), в міській раді будуть депутати від шести партій: найбільша фракція у партії «Пропозиції»: 16 депутатських мандатів з 42 (38%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ТВК міськрада депутат  
Матеріали по темі