Влада

Мер Житомира відповів на колективне звернення працівників ЦПМСД щодо призначення в.о. директора

18 November 2020, 12:20

Особа, на яку покладається виконання обов’язків керівника закладу або яка призначається виконуючим обов’язки керівника закладу, повинна відповідати певним кваліфікаційним вимогам.

Про це йдеться у відповіді мера Житомира Сергія Сухомлина на колективний лист співробітників комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради стосовно покладання обов’язків директора підприємства на Людмилу Бондаренко.

Копія відповіді є у розпорядженні Житомир.info.

«Кваліфікаційні вимоги до генерального директора (директора)/начальника (завідувача) закладу охорони здоров’я затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.03.2020 № 117 (зі змінами): «До 01 січня 2022 року - вища освіта II рівня за ступенем магістра спеціальності галузі знань «Управління та адміністрування» або «Публічне управління та адміністрування», або «Право», або «Соціальні та поведінкові науки», або «Гуманітарні науки», або «Охорона здоров’я» та спеціалізацією «Організація і управління охороною здоров’я».

З 01 січня 2022 року – вища освіта II рівня за ступенем магістра спеціальності галузі знань «Управління та адміністрування» або «Публічне управління та адміністрування», або «Охорона здоров'я», або «Право», або «Соціальні та поведінкові науки», або «Гуманітарні науки». У разі освіти у галузі знань «Охорона здоров’я», «Право», «Соціальні та поведінкові науки», або «Гуманітарні науки» вимагається також наявність вищої освіти (магістерський рівень) у галузі знань «Управління та адміністрування» або «Публічне управління та адміністрування» (крім як для керівників закладів охорони здоров'я, які надають тільки первинну медичну допомогу).

Стаж роботи на керівних посадах: для закладів національного рівня - не менше 10 років, обласного рівня - 7 років, районного рівня - 5 років. Для керівників закладів охорони здоров'я, які надають тільки первинну медичну допомогу, - не менше 3-х років стажу за основною спеціальністю або одного року на керівних посадах», - йдеться у листі.

Зазначається, що відповідно до зазначених вимог буде проводитись конкурс на зайняття посади директора КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», у складі конкурсної комісії мають бути представники від закладу.

«Пропоную трудовому колективу визначитись з кандидатурами співробітників Центру ПМСД в кількості трьох осіб, які працюватимуть у складі конкурсної комісії (надати відповідні пропозиції до управління охорони здоров’я міської ради), а також спонукати до участі в конкурсі тих осіб, які на думку колективу достойні очолювати заклад та відповідають чинним кваліфікаційним вимогам. Запрошую бажаючих до зустрічі та конструктивного обговорення конкретних пропозицій у попередньо узгоджений день та час», - зазначає Сергій Сухомлин.



В міській раді уточнили, що з 18 листопада 2020 року в.о. директора Центру призначена заступниця Людмила Бондаренко.

Нагадаємо, 16 листопада 2020 року меру Житомира направили колективний лист від працівників КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з вимогою не призначати в.о. керівника ЦМПСД заступницю директора Людмилу Бондаренко.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2020 року стало відомо, що Іван Дідик написав заяву на звільнення з посади директора КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про звільнення з 17 листопада 2020 року, в останній день роботи Іван Дідик оприлюднив декларацію перед звільненням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦПМСД звернення Сухомлин Бондаренко  
Матеріали по темі