Здоров'я

​Збільшення грудей у чоловіків - хвороба, що успішно лікується

19 November 2020, 11:05

Деякі чоловіки зустрічаються з проблемою гінекомастії. Це негативно впливає на психологічний стан, викликає естетичний дискомфорт, з’являються комплекси.

«Гінекомастія – це захворювання, внаслідок якого у чоловіків збільшуються грудні залози і приймають форму «жіночих грудей». Є два типи захворювання – розростання залозистої тканини та жирові відкладення в цій зоні. При чому, часто фізичне навантаження, спрямоване на зменшення жирової тканини, не лише не прибирає цю проблему, але й може сприяти збільшенню розміру грудей. Характеризується саме захворювання не лише неестетичним зовнішнім виглядом, але й інколи хворобливими відчуттями», - говорить пластичний хірург Юлія Талалай.

При наявності гінекомастії ризик розвитку раку грудних залоз значно зростає. Тому при наявності гінекомастії радимо звернутися до лікаря.

«Основною причиною гінекомастії із розростанням залозистої тканини зазвичай є гормональні порушення у період статевого дозрівання або набуті внаслідок зловживання анаболічними стероїдами або іншими препаратами спортивного харчування», - зазначає лікар.

Виділяють три типи гінекомастії, відповідно до яких і підбирається метод оперативного втручання. Для лікування може бути обрано видалення залозистого тіла, ліпоаспірація або їх поєднання.

Загальними протипоказами до операції є непроліковані онкологічні процеси, запущені серцево-судинні хвороби, гострі інфекційні хвороби, запущені хвороби ендокринної системи та органів дихання.

«Операція проводиться 1-2 години в залежності від обраного методу лікування. Перші результати після операції помітно одразу, а остаточні – через 4-6 місяців. Рекомендується протягом 2 тижнів обмежити фізичну активність (заняття в спортзалі, плавання, тощо) та носити компресійну білизну, щоб реабілітація пройшла швидше та ефективніше. Сучасні методи лікування дозволяють позбавитися практично будь-якого неестетичного зовнішнього вигляду», - резюмує Юлія Талалай.

Варто пам’ятати, що попередня консультація пластичного хірурга обов’язкова, де лікар зможе правильно підібрати метод лікування та призначити необхідні обстеження перед оперативним втручанням.

В медичному центрі «Відновлення» Ви зможете не тільки отримати кваліфіковану консультацію пластичного хірурга з багаторічним стажем, але й зробити хірургічне втручання. Записатися на консультацію можна за телефоном 0800 305 860.

Більше інформації на нашому сайті https://vidnovlennya.center/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чоловіки груди операція Відновлення  
Матеріали по темі