Економіка

Лісгосп у Житомирській області без торгів купив у банку Тігіпка пікап преміумкласу за 1,6 млн грн

20 November 2020, 15:32

ДП “Лугинське лісове господарство” 19 листопада уклало угоду з АТ “Таскомбанк” на придбання автомобіля Volkswagen за 1,65 млн грн.

Про це йдеться в системі “Прозорро”.

Закупівля була проведена без використання електронної системи. І в «Прозорро» було просто оприлюднено дані про угоду, укладену без відкритих торгів.

Лісгосп закупив Volkswagen Amarok Rancho 2.0 TDI (дизель), потужністю 180 кінських сил та 8-ступінчатою автоматичною коробкою передач. Детальніші характеристики у закупівлі не вказано. Автодилери рекламують цю модель як пікап преміумкласу.

На сайті automir.com.ua. пікап Volkswagen Amarok Rancho такої потужності можна придбати від 1,21 млн грн. В комплектацію автомобіля входить, зокрема: "зимовий пакет": підігрів передніх сидінь, що регулюється окремо, підігрів форсунок омивача лобового скла, покажчик рівня омиваючої рідини; 6 динаміків (2 високочастотних, 2 низькочастотних та 2 повночастотних динаміки); сar-Net "Guide & Inform"; багатофункціональне шкіряне кермо з перемикачами для радіо та мобільного телефону; виконання для холодних регіонів; клімат-контроль "Climatronic"; навігаційна система "Discover Media": 6,33"-вий дисплей з функцією Touchscreen та функцією голосового керування; функція голосового керування мультимедійними системами та інше.

На сайті українського представництва автомобілів Volkswagen найвища ціна на модель Amarok Rancho складає 1,36 млн грн. Це на 20% нижче від ціни автомобіля для лісників.

Поставити автомобіль мають з листопада 2020 року по травень 2023 року.

АТ “Таскомбанк” засноване в 1991 році в Києві по вулиці Симона Петлюри. Основний вид діяльності фірми - інші види грошового посередництва. Кінцевим бенефіціарним власником АТ “Таскомбанк” є екснародний депутат України від Партії регіонів Сергій Тігіпко.

З 28 серпня 2020 року директором ДП «Лугинський лісгосп» є Васюхник Юрій Олександрович.

Згідно з декларацією Васюхника, він володіє двома земельними ділянками площею 1370 та 620 м2 в Маневичах (Волинська область). Також йому належить половина житлового будинку на 212,8 м2, друга половина належить Наталії Васюхник (у декларації Юрія Васюхника за 2016 Наталія Васюхник зазначається як дружина). У 2019 році вона придбала квартиру в Любешеві (Волинська область), в якій Васюхник минулого року проживав.

За минулий рік Юрій Васюхник задекларував 182 тис. грн заробітної плати від ДП «Коростенське лісомисливське господарство», 96 тис. грн від ДП “Любешівське лісомисливське господарство” та 200 тис. грн грошових активів.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року директора ДП «Коростенське лісомисливське господарство» Юрія Васюхника нагородили нагрудним знаком «Відмінник лісового господарства України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Volkswagen Amarok лісгосп лісівники Лугини  
Матеріали по темі