Події

В житомирській амбулаторії на вулиці Лесі Українки пацієнт напав на сімейну лікарку, жінка в лікарні

21 November 2020, 12:59

За процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури слідчими поліції розпочато кримінальне провадження за фактом скоєння пацієнтом хуліганства стосовно сімейного лікаря медичного центру Житомира (ч.1 ст. 296 КК України).

Про це 21 листопада повідомляє пресслужба прокуратури області, зазначаючи, що Інцидент стався 19.11.2020 у центрі первинної медичної допомоги.

«Місцевий житель, 1970 року народження, перебуваючи у кабінеті сімейного лікаря та отримавши відмову у підписанні з ним декларації, вчинив словесний конфлікт і хуліганські дії стосовно лікарки та медичної сестри, спричинивши їм тілесні ушкодження. Після цього інциденту лікарці знадобилася медична допомога, у зв’язку з чим її госпіталізували до одного з медичних закладів міста. Досудове розслідування, яке проводить Житомирський відділ поліції, триває. Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - йдеться у повідомленні.

Заступниця мера Житомира Марія Місюрова в коментарі Житомир.info розповіла подробиці інциденту.

«Подія сталася ввечері 19 листопада на вулиці Лесі Українки в амбулаторії №14. Пацієнт, який не мав декларації з сімейним лікарем, після безпідставних звинувачень щодо лікування напав на лікарку, вчинив бійку. У сімейного лікаря діагностували струс головного мозку, забої, ступінь важкості тілесних ушкоджень визначить судово-медична експертиза. На даний час 35-річна жінка знаходиться на стаціонарному лікуванні в одному з медичних закладів міста», - сказала Марія Місюрова.

Вона зауважила, що, на жаль, лікарі незастраховані від неадекватних дій пацієнтів, і поліція має надати правову оцінку події.

«Безпека лікарів дуже важливо, особливо враховуючи сьогоднішню ситуацію, коли стає все більше людей з агресивною поведінкою. В нас і раніше були такі поодинокі випадки, і в наших амбулаторіях є «кнопка виклику» на випадок конфліктних ситуацій», - зазначила заступниця мера.

Нагадаємо, у Житомирі 18 листопада на Покровській, 159 відкрили нову амбулаторію №12.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 жовтня 2020 року в комунальних медичних закладах Житомира було понад 170 вакантних посад лікарів та медсестер, зокрема у Центрі первинної медико-санітарної допомоги – 46.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хуліганство сімейний лікар Місюрова ЦПМСД амбулаторія  
Матеріали по темі