Суспільство

​На трасі поблизу Житомира встановлюють «розумну» систему зважування вантажівок під час руху

25 November 2020, 13:50

До кінця 2020 року на українських дорогах мають запрацювати близько 20-ти комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі»). У Житомирській області таку «розумну» систему зважування монтують на трасі М-21 «Виступовичі – Житомир - Могилів-Подільський» за селом Сінгури.

Про це 25 листопада повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

Штучний інтелект працюватиме на боці дорожників. Розпочаті роботи з поточного середнього ремонту: влаштування елементів системи моніторингу за станом доріг та умовами руху. Йдеться про розумну систему зважування в русі Weigh in motion (WIM) – це збирання інформації про дату та час проїзду транспортного засобу, його габаритні розміри, загальну масу та її розподіл по осях. Також фіксуються температура повітря та дорожнього покриття, смуга та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак», - йдеться у повідомленні.

У САД зазначають, що такі пункти автоматичного зважування вже успішно працюють в Німеччині, Австрії, Італії та багатьох інших країнах.

«У нашій області WIM буде влаштовано на км 191+500 – 192+500 автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, за селом Сінгури Житомирського району. Це дозволить контролювати вагу фур та не дозволяти їм руйнувати автошляхи та уникати ДТП. Адже довжина гальмівного шляху перевантаженої фури збільшується в рази», - повідомили в Службі автодоріг Житомирської області та додали, що монтує систему ТОВ «ІНТЕГРАЛ СІСТЕМС».

Дорожники також зазначають, що до кінця 2020 року по всій території України працюватимуть близько 20-ти комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі»).

Нагадаємо, у липні 2020 Укртрансбезпека та патрульні показали, як перевіряють вагу вантажівок на ділянці траси М-21 від Житомира до Черняхова.

Як повідомляв Житомир.info, перший в Житомирській області бетонний майданчик для зважування вантажівок презентували 11 червня 2019 року. Розмістили його на трасі Житомир - Черняхів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД ваговий комплекс зважування вантажівка М-21  
Матеріали по темі