Події

Житомирський підприємець планував убивство партнера, аби отримати усі гроші від продажу спільного заміського комплексу відпочинку

25 November 2020, 13:54

Житомирський підприємець, якого затримали ввечері 24 листопада, планував убивство бізнес-партнера, аби отримати усі гроші від продажу спільного заміського комплексу відпочинку.

Затримання 41-річного житомирянина, підозрюваного в організації вбивства свого бізнес-партнера, 25 листопада прокоментував начальник Головного управління Національної поліції в області Юрій Олійник, пише відділ комунікації поліції.

«Під час перевірки наявної інформації було установлено, що на початку жовтня 2020 року 41-річний житомирянин, маючи уже тривалий конфлікт з бізнес-партнером, задумав вирішити власні фінансові проблеми, усунувши його фізично. Мотив був корисливий. Конфлікт полягав у тому, що у бізнесменів, двох підприємців, був заміський комплекс відпочинку, ведення бізнесу стосовно якого не влаштовувало ту або іншу сторону, у них виникли розбіжності. На фоні цього замовник вказаного вбивства спланував ліквідувати фізично свого бізнес-партнера з метою подальшого перепродажу бізнесу та заволодінням коштів одноосібно», – розповів Юрій Олійник.


Відео з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

Для усунення партнера підозрюваний спланував його вбивство, що мало бути замасковане під нещасний випадок, точніше самогубство.

Підозрюваний підшукав виконавця, домовився з ним про суму за учинений злочин – 15 тисяч доларів, передав йому інформацію про партнера (фото, записи розпорядку життя, місць мешкання та відпочинку тощо) та виконав інші дії, які вважав необхідними для організації вбивства.

24 листопада після передачі підозрюваним частини завдатку виконавцеві поліцейські затримали чоловіка.

Зазначається, що супротиву він не чинив, оскільки такий розвиток подій для нього був неочікуваним.

«Ми попередили учинення особливо тяжкого злочину – убивства людини. Ми врятували життя – це головне, тому вважаю, що виконали свої обов’язки максимально», – підсумував Юрій Олійник.

Нагадаємо, 24 листопада у Житомирі правоохоронці затримали 41-річного місцевого жителя, який організував умисне вбивство на замовлення колишнього партнера по бізнесу. Для реалізації задуманого залучив свого знайомого, пообіцявши йому винагороду на суму 15 тис. доларів США. Затримали замовника убивства одразу після передачі ним завдатку для кілера.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замовне вбивство бізнесмен затримання  
Матеріали по темі