Фоторепортаж

Кози на стадіоні, штучні «хлопчики», «Ейфелева вежа» та гаражі: який вигляд має житомирська Корбутівка. Фоторепортаж

25 November 2020, 16:28

Якщо пройтися вулицею Чуднівською від Монумента слави, завернути у двори на Старочуднівську і вийти до вулиці Зв'язківців, можна побачити досить колоритну частину дворів висоток Корбутівки, яка плавно переходить у сусідню Мальованку з її приватним сектором.

Уздовж вулиці Чуднівської знаходяться кілька скульптур у вигляді хлопчиків з рюкзачками і написом “Увага”. Вони встановлені з обох боків пішохідних переходів і мають на меті привернути увагу водіїв, щоб ті зменшили швидкість. Проте, місцеві водії вже звикли і мало хто реагує на штучних “хлопчаків”.

Навчальні заклади, яких на Корбутівці декілька, вже розпочали свою роботу, тож тут гуляє, спілкується та обідає багато молоді. Біля зупинок працюють точки стихійної торгівлі з молоком, овочами, хоча зовсім поруч - великі магазини та супермаркети.

Біля “Житомирської політехніки” зовсім нещодавно встановили “Ейфелеву вежу”.

Балкони деяких будинків тут настільки близько, що якщо постаратися, можна щось передати з вікна у вікно своїм сусідам навпроти.

У дворах багатоповерхівок більшість запаркованих удень машин - старенькі ВАЗівки. Тут дуже багато гаражів прямісінько у дворах багатоповерхівок.

У цьому мікрорайоні є вся інфраструктура, необхідна для повноцінного життя: садочки, школи, будівельні та продуктові магазини, медцентри, амбулаторії, ремонти і точки продажу питної води.

У дворах тут багато бездомних котиків, проте видно, що їх підгодовують і намагаються облаштувати їм місця для ночівлі. А на закинутому стадіоні вздовж вулиці Зв'язківців пасеться стадо кіз.

Який вигляд мають дитячі майданчики на житомирській Крошні, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корбутівка  
Матеріали по темі