Місто

Недобудована церква, занедбаний «Космос» та оновлений фонтан «Космонавт»: Польова у Житомирі з висоти

25 November 2020, 16:41

П’яти- та дев'ятиповерхівки і типові двори між будинками – приблизно так можна описати мікрорайон Східний (названий так через розташування в східній частині Житомира). Житомиряни значно краще знають його за назвою Польова.

За радянських часів поруч знаходились дослідні поля сільськогосподарського інституту та заводу лікарських трав. Через це вулиця, яка проходить через район, отримала назву Польова. В 1973 році її перейменували на вулицю Вітрука, і таку назву вона носить й досі.

Мікрорайон Польова знаходиться в межах вулиць Корольова-Вітрука-Космонавтів-Селецька та умовно ділиться на дві частини: верхню і нижню.

Наприкінці 80-х років 20 сторіччя тут побудували кінотеатр «Космос», який вже багато років не працює і перебуває в занедбаному стані, та спорудили фонтан «Космонавт».

Дізнатись історію «Космосу» і сходити на віртуальну екскурсію будівлею кінотеатру можна за ось цим посиланням

Також на Польовій вже багато років стоїть недобудований кафедральний храм святого рівноапостольного князя Володимира. У квітні 2019 року його накупольні хрести освятив блаженніший митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній.


Який вигляд має мікрорайон Сурина гора, розташований на заході Житомира, дивіться в сюжеті від 29 жовтня 2020 року

Який вигляд з висоти має Мар’янівка – мікрорайон на околиці Житомира – дивіться в сюжеті від 27 жовтня 2020 року

Які краєвиди відкриваються навколо Замкової гори, де за легендою заснували Житомир, дивіться в сюжеті від 12 серпня 2020 року

Маслозавод, теплиці та городи на берегах Тетерева за бердичівським мостом на виїзді з Житомира можна побачити у відеосюжеті від 7 липня 2020 року

Зелені береги, мініводоспад та сміття: який вигляд має річка Кам’янка у Житомирі, дивіться у сюжеті від 13 липня 2020 року

Який вигляд має Чуднівський міст у Житомирі, дивіться у фоторепортажі від 13 липня 2020 року

Який вигляд мають Соколовський та Богунський кар'єри та скільки житомирян там відпочиває влітку, можна подивитися у сюжеті від 6 липня 2020 року.

Наскільки доступними є береги Тетерева в Житомирі від набережної до гідропарку, дивіться у відеосюжеті, відзнятому 29 січня 2020

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польова мікрорайон  
Матеріали по темі