Суспільство

Уряд відновив видачу бебі-боксів, у Мінсоцполітики назвали умови отримання «пакунку малюка» або грошової компенсації

26 November 2020, 15:06

Уряд відновив забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка».

Про це 25 листопада повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Сьогодні Уряд схвалив постанову „Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”, якою, зокрема, затвердив порядок забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка” за рахунок коштів державного бюджету», – йдеться у повідомленні.

Нині батьки, у яких діти народились до 23 жовтня 2020 року включно та які не отримали ,,пакунок малюка”, отримують грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”.

Батьки, у яких діти народились з 24 жовтня 2020 року, матимуть змогу отримати одноразову натуральну допомогу ,,пакунок малюка” протягом 30 днів з дати народження дитини.

У разі неотримання ,,пакунку малюка” з незалежних від батьків обставин вони отримають грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги ,,Пакунок малюка”.

З 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою ,,пакунок малюка” та грошовою компенсацією вартості одноразової натуральної допомоги.

Зазначено також, що запроваджується можливість отримання одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” або грошової компенсації в межах комплексної послуги ,,єМалятко”.

Як пише пресслужба Міністерства фінансів, під час зустрічі з представниками Міністерства соціальної політики та ЮНІСЕФ міністр фінансів Роман Єрмоличев наголосив, що батьки новонароджених дітей мають отримати вчасно і без жодної затримки одноразову допомогу «пакунок малюка» або відповідні виплати.

«Під час зустрічі обговорювалися питання закупівлі товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», зокрема розглядалась можливість здійснення таких закупівель за допомогою проєкту міжнародної технічної допомоги», – інформує пресслужба Мінфіну.

Відеосюжет про те, що входило у «пакунок малюка», який видавали новонародженим в житомирському пологовому будинку в лютому 2020, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2020 року Уряд підтримав пілотний проєкт Мінсоцполітики, відповідно до якого замість «пакунка малюка» батьки зможуть отримати виплату у розмірі 5 тисяч гривень. Гроші батьки зможуть витратити лише на дитячі товари і тільки у конкретних магазинах. Станом на 28 серпня у пологових будинках Житомира «бебі-боксів» уже не було у наявності, тож, оскільки програма компенсації ще не діяла, породіллям видавали довідки для подальшого оформлення цієї соцдопомоги.

З 1 вересня 2020 року Мінсоцполітики розпочало реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744. 25 вересня у міністерстві назвали магазини та адреси сайтів, де можна отоварити картку «Пакунок малюка».

Чи до вподоби житомирським батькам новонароджених грошова компенсація, дивіться у відеосюжеті від 1 жовтня 2020 року

30 вересня Верховна рада на пленарному засіданні проголосувала за внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "пакунок малюка" бебі-бокс  
Матеріали по темі