Місто

Як організований навчальний процес для учнів 1-11 класів у житомирській школі №17

26 November 2020, 15:15

Антисептики біля кожного класу, розмітка на підлозі та масковий режим в коридорах – в таких умовах поступово відновлюють навчання в старших класах одразу в кількох житомирських середніх школах. В загальноосвітній школі № 17 розповідають: рішення про повернення школярів до навчання в аудиторіях ухвалювали спільно з батьками.

«Ми провели онлайн-конференцію, де були голови батьківських комітетів і було вирішено, що поступово потрібно повертатись, щоб діти були в соціумі, щоб вони спілкувались, щоб вони бачили одне одного і бачили очі вчителя. Хоч в нас було організовано навчання по дистанційних технологіях і в кожному класі є комп’ютер, є сучасне обладнання, а інтернет проведений по всій школі. Але поступово повернулись 5-11 класи. 11 клас повернувся в повному складі, бо вони розуміють, що в них далі буде ЗНО. Поступово в повному складі вертаються й інші класи», – розповідає директорка ЗОШ №17 Марія Сервачук.


Для того, щоб розвантажити потоки учнів, тут облаштували одразу кілька додаткових входів та виходів, а навчання розпочинається в різний час.

«У нас є три виходи на стадіон «Спартак», у нас є два виходи на Хлібну, є ще додатковий вихід на стадіон, а також центральний вихід. Ще з першого вересня ми зробили гнучкий графік: заняття починаються в різні години: о 8:00, 8:30, 8:55. Напевно, зараз ніхто не може забезпечити повне розмежування. Наприклад, у туалетах. Їх мало. Але так – ми намагаємось. Діти в масках», – каже Марія Сервачук.

За словами директорки ЗОШ №17, є й ті родини, які вирішили продовжити навчатись дистанційно. Втім, для таких учнів теж забезпечені належні умови для навчального процесу. Ті школярі, які навчаються дистанційно, приєднуються до уроку онлайн, а викладач читає дисципліну одночасно і для тих, хто в авдиторії, і для тих, хто за комп’ютером.

«Чи багато батьків вирішили залишитись на дистанційному навчанні? Небагато. У нас в школі на сьогодні дуже мало таких родин. Можливо, вирішили відпускати дітей поступово. Мама, яка була на конференції, наприклад, казала: хворіє вона, хворіє двоє дітей. Тому вирішили поступово. І, може, з часом, з’являться й інші батьки, які захочуть іншу форму навчання. Зараз ми вже можемо говорити не тільки про дистанційне, а й про сімейне, екстернат. Зараз вже є різні форми навчання», – розповідає директорка 17-ї школи.

Загалом станом на 25 листопада у Житомирі одна гімназія та чотири школи відновили навчання 5-11 класів.

Нагадаємо, станом на 24 листопада у Житомирі на карантин були закриті три групи в дошкільних навчальних закладах та 12 класів у трьох школах.

Як повідомляв Житомир.info, з початку листопада 2020 року, після осінніх канікул, старші класи житомирських шкіл перейшли на дистанційну форму навчання, а 1-4 класи продовжують відвідувати навчальні заклади, освітній процес проходить в умовах посилених карантинних заходів. 18-19 листопада у школах Житомира тестували вчителів та працівників закладів на COVID-19 методом експрес-діагностики. Результати показали, що чверть працівників вже перехворіли, але чи відновлювати навчання старших класів – кожна школа буде вирішувати самостійно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа дистанційне навчання навчання ЗОШ №17 карантин Марія Серванчук  
Матеріали по темі