Події

​Спецпризначенці затримали чоловіків, які побили та пограбували двох житомирян

30 November 2020, 12:18

Увечері 29 листопада поліцейські затримали двох молодиків, які пограбували двох житомирян. Наразі затримані під вартою. Розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Близько 22.30 на спецлінію «102» зателефонував 17-річний хлопець. Він повідомив, що на одній з вулиць на околиці Житомира до нього підійшли двоє невідомих чоловіків, ударили та відібрали особисті речі. Одразу потому зловмисники зникли у неосвітлених провулках. Хлопець зміг коротко описати своїх кривдників і у чому вони були одягнені.

Відомості про подію та орієнтування з прикметами двох чоловіків отримали усі наряди поліції, які працювали на вулицях. Для невідкладного відпрацювання мікрорайону прибули задіяні до охорони публічного порядку бійці роти поліції особливого призначення ГУНП та екіпаж патрульних ТОР.

За квартал до місця події спецпризначені РПОП помітили двох схожих за описом молодиків, які на появу поліцейського автомобіля зреагували підозріло і спробували чимшвидше зникнути з поля зору правоохоронців. Поліцейські зупинили перехожих, як з’ясувалося, 19-річних жителів м. Коростишева та Романівського району. Під час поверхневого огляду у них, серед іншого, виявили речі заявника», – йдеться у повідомленні.

Згодом, уже у Житомирському відділі поліції, куди правоохоронці доставили обох для проведення процесуальних дій, виявилось, що затримані причетні до ще одного аналогічного правопорушення. Цього ж вечора у тому ж мікрорайоні міста вони побили та обібрали 18-річного парубка, який з тілесними ушкодженнями звернувся до медичного закладу. Потерпілі юнаки упізнали у доставлених до відділку своїх кривдників.

«Обидва молодики затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Вони ніде не працюють і не навчаються. Один із них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності. Попередньо відомо, що хлопці приїхали у Житомир не просто до знайомих, а у пошуках «легкої наживи», - розповів т.в.о. начальника Житомирського ВП ГУНП Сергій Синявський.

У рамках досудового розслідування, що проводиться за ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ, поліцейські перевіряють молодиків на причетність до інших подібних випадків.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня біля автовокзалу в Житомирі ТОРівці затримали чоловіка, який пограбував магазин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж поліція напад  
Матеріали по темі