Суспільство

​До 150-річчя від дня народження Лесі Українки «Укрпошта» випустила поштові марки з героями мультфільму

30 November 2020, 15:10

«Укрпошта» спільно зі студією Animagrad 30 листопада представили поштовий випуск із героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня», присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки. На поштових марках зображені головні герої анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», що створюється за мотивами класичної драми-феєрії Лесі Українки. Це Мавка, її коханий Лукаш, а також Жабокиць Квусь – магічне лісове створіння.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба АТ «Укрпошта».

«Колекційний набір включає поштову марку, конверт «Перший день» і поштову картку. На конверті Мавка представлена в зимовому образі з Рисеням на руках, а в центрі композиції чарівна Верба – Серце Лісу. Штемпель спецпогашення виконаний у вигляді магічної руни Мавки, що символізує єдність чотирьох стихій», – йдеться у повідомленні.

Поштову марку «Мавка. Лісова пісня», яка надрукована на самоклейкому папері, з 30 листопада можна придбати у відділеннях Укрпошти, у поштовому міні-маркеті, а також у FILM.UA Store. Тираж марок – 100 тисяч примірників, їх номінал – V (еквівалент 9 грн), що відповідає тарифу на відправку простої письмової кореспонденції вагою до 50 г по Україні.


«Наша команда пишається, що Мавка та герої її світу з'являться в ексклюзивному національному проєкті від Укрпошти, який приурочено до ювілею Лесі Українки. І ми раді долучитися святкування цієї визначної події та поширювати геніальні образи письменниці як нашою країною, так і всім світом», – підкреслює креативна продюсерка проєкту «Мавка. Лісова пісня» Анна Єлісєєва.

Довідково

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), що створюється за мотивами п'єси Лесі Українки «Лісова пісня».
Разом із творчою групою мультфільму над впровадженням елементів українських міфів і традицій в анімаційний світ працювали експерти провідних етнографічних інституцій України: кафедри фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музею ім. І. Гончара, Музею історії української моди. Для створення саундтреку до команди приєдналися музиканти етногурту «ДахаБраха»
.

Як повідомляв Житомир.info, КМУ утворив оргкомітет з підготовки до 150-річчя Лесі Українки, куди увійшли посадовці з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка поштова марка мультфільм Укрпошта  
Матеріали по темі