Події

​У Житомирській області троє підлітків вкрали в односельчанки велосипед і подалися в райцентр за «легкими грошима»: обкрадали автівки

30 November 2020, 16:12

У Новограді-Волинському правоохоронці викрили трьох юнаків у низці крадіжок з автомобілів.

Про це 30 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Жителів району, віком 18, 17 та 15 років, правоохоронці підозрюють у причетності до крадіжок майна з автомобілів жителів Новограда-Волинського та велосипеда звягельчанки. У них вилучили викрадене. Нині триває досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Увечері 27 листопада поліцейські сектору реагування Новоград-Волинського відділу поліції, патрулюючи вулиці міста, звернули увагу на трьох парубків. Двоє з них, побачивши правоохоронців, миттю поїхали геть на велосипедах. А одного, 18-річного жителя району, інспектори поліції зупинили для перевірки. Під час огляду виявилось, що у хлопця в рюкзаку знаходиться автомагнітола та деяке інше майно, походження якого викликало підозри. Відтак парубка доставили до відділу поліції для з’ясування обставин.

Надалі поліцейські встановили, що упродовж цієї доби з автомобілів жителів м. Новограда-Волинського було викрадено майно. Зокрема, з ВАЗ-2108, що знаходився поблизу багатоповерхівки, зникли сумка та гаманець. Невідомі потрапили у салон транспортного засобу, розбивши скло вікна. Повідомлення про це надійшло до поліції близько 10:00. Близько 12:30 власник ВАЗ-2101 виявив пошкоджений замок на дверцятах. Зсередини зникли автомагнітола, флеш-накопичувач та FM-модулятор. Також автомагнітола та флеш-накопичувач зникли з іншого ВАЗ-2101, належного 49-річному містянину. Про це він повідомив до поліції увечері.

«Саме до цих крадіжок і виявились причетними доставлений до відділку 18-річний хлопець та ще двоє його товаришів, віком 17 та 15 років. У ході проведених заходів поліцейські розшукали всіх учасників подій та вилучили у них ще частину викраденого», - повідомили в поліції.

Як з’ясувалось, хлопці - односельці, вирушаючи до райцентру «роздобути грошей», викрали у жительки с. Чижівки велосипед, необачно залишений у подвір’ї. Про це власниця повідомила до поліції вранці 27 листопада. Згодом парубки знайшли на вулицях міста автомобілі, залишені без нагляду, та викрали з них майно.

«У прагненні «легких грошей» хлопці вчинили дії, через які зараз шкодують. Разом з повнолітнім юнаком правопорушення вчинили і його молодші товариші, найменший з яких – ще школяр. А покарання за це може бути дуже серйозним. Тому закликаю батьків контролювати, з ким товаришують і чим займаються ваші діти-підлітки, де вони проводять дозвілля, яке у них коло інтересів. Приділяйте їм максимум уваги, аби не допустити подібних ситуацій», - прокоментував т.в.о. начальника Новоград-Волинського відділу поліції Андрій Гнатенко.

Нині триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Слідчі встановлюють роль та участь кожного з учасників подій. Законодавством таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 25 листопада у Житомирі власник ВАЗу зловив злодія, який нишпорив у його авто: 32-річний крадій менш як місяць тому вийшов із в’язниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автозлодій крадіжка ВАЗ Новоград-Волинський підліток  
Матеріали по темі