Місто

​У Житомирі встановлять ще одну камеру, яка фіксуватиме порушення ПДР та працюватиме у тестовому режимі

2 December 2020, 16:27

Житомирський виконком надав дозвіл київській компанії встановити камеру автоматичної фото та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за адресою Київське шосе, 32. Камера працюватиме лише у тестовому режимі, а компанія має прозвітувати про кількість та види зафіксованих порушень.

«До нас звернулася компанія «Клансістемс» - це представники виробника камер, які фіксують відеопорушення, щодо тестового встановлення і дозволили їм підключитися до наших мереж освітлення, щодо тестового встановлення камери на вулиці Київське шосе. «Міськсвітло» сьогодні чи завтра пропрацює технічну можливість і найближчими днями буде встановлена ця камера. Можливо, це буде корисно нам далі в комісіях безпеки дорожнього руху і в управлінні патрульної поліції приймати ті чи інші рішення щодо обмеження швидкості і до інших обмежень, щоб покращити безпеку на наших дорогах», - розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.


Подібну систему відеофіксації у Житомирі тестують не вперше. Вже інша компанія тестувала свою камеру на Проспекті Миру. Сьогодні її зняли, а мерія отримала звіт.

«Ми отримали більш ніж 18 тисяч правопорушень за місяць і десь 70% з них - це перевищення швидкості, оскільки існує обмеження в межах міста 50 км, на мостах в зимовий період - 40 км, тому я думаю, що це буде корисно», - повідомив Олександр Шевчук.

Таким чином компанії тестують власні системи відеонагляду, а міська влада отримує інформацію щодо порушень ПДР на ділянці, де встановили камеру.

Заступник міського голови Олександр Шевчук зазначив: якщо питання регулюють на законодавчому рівні, коли відсоток штрафів залишатиметься у місцевих бюджетах, тоді місто розглядатиме можливість встановлення таких камер.

«Якщо зараз ми витратимо з міського бюджету, це все-таки недешеве задоволення. Зараз не готовий сказати скільки, але кожна камера, якщо я не помиляюсь, більше ніж півмільйона. І якщо встановимо їх, то всі штрафи будуть надходити за порушення у державний бюджет. Все-таки державний бюджет, наскільки я розумію, на сьогодні не готовий профінансувати ці програми в рамках безпеки дорожнього руху по містах України. Місто готове це зробити, якщо хоча б якийсь відсоток залишиться у нас», - пояснив заступник міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, з осені 2019 року у місті тестують сучасну систему відеонагляду під мостом біля залізничного вокзалу.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року у Житомирі встановили відеокамери, які здатні розпізнавати обличчя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: камера відео фото порушення ПДР  
Матеріали по темі