Політика

​Новобраний депутат Житомирської міської ради відмовився від мандату напередодні першої сесії

2 December 2020, 22:23

Новообраний депутат Житомирської міської ради Олександр Величко, який на місцевих виборах 2020 року балотувався від партії ВО «Батьківщина», відмовився від депутатського мандату.

Про це 2 грудня він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Це - непросте для мене рішення, але воно свідоме і зважене. Так, я переміг на виборах до міської ради з єдиного списку "Батьківщини", але:

1. Ми йшли на вибори командою однодумців (Сергій Маковський, Андрій Перун, Роман Мазур, Петро Адамович, Ігор Осіпчук і я щиро вірив, що матимемо достойне представництво в раді, проте безглуздий закон та інертна робота штабу "Батьківщини" та частини її членів-кандидатів нівелювали всі зусилля. Я пройшов один і лише тому, що був третім в єдиному списку. За нашу команду не соромно! У мене - кращий результат серед тих, хто балатувався від "Батьківщини", а загалом ми набрали четверту частину всіх голосів цієї сили. Проте цього виявилося замало. 2. Я не збираюся розчинитися в "Батьківщині", вступати в партію, виконувати волю партійних босів, слухати постійно про імперативний мандат, який мене чекає через рік (це дійсно передбачено законом і процедура позбавлення мандату рішенням партійної конференції виглядає досить просто). У мене є гідність…», – написав Величко.



Скріншот зроблений 2 грудня о 22.00 год.

Також Олександр Величко зазначив, що замість нього депутатом стане Сергій Пидюра, депутат попереднього скликання.

«Чи правильним є такий крок з позиції мешканців, які мене підтримали. Думаю, ні! Домовилися з Сергієм Пидюрою (а саме він є наступним в єдиному списку партії), що займе моє місце в міській раді про постійну допомогу мешканцям округу, особливо Мар"янівки, Смоківки у вирішенні поточних проблем (їх вистачає). Сподіваюсь, що він дотримає слова. Хоча і сам не збираюся відсторонитися від проблем людей і сфери освіти міста зокрема», – написав Величко.

Наостанок Олександр Величко подякував виборцям і висловив побажання новим депутатам.

«Щиро вдячний всім, хто довірив свої голоси мені та членам нашої команди! Сподіваюсь, що нові обранці дбатимуть про місто та його мешканців, а ті, для кого мірилом успіху є черговий встановлений кіоск; за безцінь куплене комунальне приміщення чи "віднайдений" шматок землі в місті, збагнуть, що законодавство сприятливим для них буде не завжди і не завжди кількість бабла буди визначальною в ході голосування, а треба буде йти до людей і звітувати. P.S. Відповідну заяву в територіальну виборчу комісію написав. Зможу, нарешті, більше часу приділити родині; зосередитись на школі та, можливо, нових успішних політичних проектах. Будьте здорові»,– додав Величко.

Нагадаємо, Олександр Величко – директор школи №10, депутат міської ради від ВО «Батьківщина». На місцевих виборах 2020 року теж отримав перемогу.

Як повідомляв Житомир.info, перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання відбудеться 3 грудня 2020 року о 10:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Величко депутат мандат сесія  
Матеріали по темі