Події

​У студентському гуртожитку в Малині через куріння сталася пожежа: загинув 62-річний чоловік

3 December 2020, 09:28

Увечері 2 грудня у студентському гуртожитку Малинського професійного ліцею сталася пожежа. Під час ліквідації загоряння в одній з кімнат виявили тіло 62-річного чоловіка.

Про це 2 грудня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«2 грудня о 19:21 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в п’ятиповерховому гуртожитку Малинського професійного ліцею в м. Малин, в якому проживають як студенти, так і звичайні сім’ї. По прибуттю до місця виклику рятувальники встановили, що в будівлі спостерігається сильне задимлення, а в одній із кімнат, що знаходиться в сімейній частині, горить ліжко. Там же вони виявили тіло 62-річного чоловіка без ознак життя», - йдеться у повідомленні.

Також ланкою газодимозахисної служби було евакуйовано з цього поверху 4 особи, яким медична допомога не знадобилася.

«О 20:05 пожежу було локалізовано та о 20:50 – ліквідовано. Вогнем знищено кімнату площею 15 кв. м та пошкоджено стіни. До ліквідації загоряння залучалося 12 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної і пожежної техніки. Попередня причина пожежі – необережність під час куріння. Але остаточні обставини встановлюються фахівцями», - повідомили рятувальники.

Пожежу у Малинському професійному ліцеї ввечері 2 грудня на своїй сторінці у соцмережі прокоментував голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Сьогодні ввечері у гуртожитку Малинського професійного ліцею по вулиці Городищанській 20 сталася пожежа. Хочу одразу повідомити, що усі 83 учні живі та неушкоджені. Загоряння сталося на п'ятому поверсі у кімнаті пенсіонера, колишнього працівника ліцею, який проживав у гуртожитку понад 20 років. На жаль, вогнеборцям не вдалося його врятувати. Завдяки уважності мешканців гуртожитку та професійним діям персоналу пожежу було виявлено, повідомлено рятівників та до їх прибуття усі діти були евакуйовані з приміщення. На час ліквідації пожежі учнів розмістили в приміщенні Малинського ліцею під опікою викладачів та психологів. За моїм дорученням на місце події виїхала заступник голови Житомирської ОДА Віра Рогова. Вона на власні очі переконалася, що небезпеки для дітей немає, кімнати для їх розселення вже готові і вони будуть відпочивати у відповідних умовах», - повідомив голова ОДА.


За словами Віталія Бунечка, у гуртожитку постраждала лише кімната, де сталася пожежа. У приміщеннях, що були поруч, завершується прибирання та провітрювання. На місці працюють рятувальники ДСНС та слідчо-оперативна група Нацполіції. Управління освіти та науки Житомирської ОДА за фактом пожежі розпочинає службове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 2 грудня на вулиці Грушевського у Житомирі невідомі влаштували пожежу у під’їзді: вогонь пошкодив коридор і двері квартир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Малин гуртожиток загиблий  
Матеріали по темі