Фоторепортаж

Новообрана Житомирська міська рада зібралася на першу сесію: маски, селфі та телефони в лотку. Фоторепортаж

3 December 2020, 15:26

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання почала свою роботу о 10:00 і тривала майже чотири години.

На перше засідання прийшли 39 депутатів з 42, відсутні через хворобу були двоє – Олександр Шевчук («Слуга народу») та Людмила Зубко («Європейська Солідарність»). Також не прийшов на сесію Олександр Величко (ВО «Батьківщина»), який ввечері 2 грудня повідомив, що відмовився від депутатського мандату і замість нього депутатом буде Сергій Пидюра.

Після оголошення головою Житомирської міської ТВК результатів виборів, депутати отримали значки, згорнуту в трубочку депутатську присягу, іменні картки для голосування і через годину від початку сесії утворили секретаріат та лічильну комісію і почали працювати. У порядку денному було десять питань.

Депутати таємним голосуванням обрали секретарем міської ради Віктора Клімінського. Нагадаємо, перед голосуванням депутати мали залишити працівникам оргвідділу засоби телефонного зв’язку, відео та фотозйомки «з метою унеможливлення тиску на волевиявлення».

Після цього на сесії проголосували за утворення депутатських комісій та новий склад міськвиконкому в кількості десяти осіб.

Як повідомляв Житомир.info, За результатами голосування 25 жовтня 2020 року міським головою залишається Сергій Сухомлин, який отримав 29,2 тис. голосів житомирян (51,4%), в міській раді будуть депутати від шести партій: лише 14 депутатів з 42 були представлені в міській раді попереднього скликання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія депутат  
Матеріали по темі