Події

Силовики виявили міжрегіональний конвертцентр з оборотом 200 млн грн на рік, який діяв у Житомирській та Вінницькій областях

3 December 2020, 16:17

Податкова міліція Житомирської області спільно з управління СБУ виявила та нейтралізувала міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом близько 200 млн грн на рік.

Про це 3 грудня повідомила пресслужба ДФС у Житомирській області.

«Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області, спільно з УСБУ в Житомирській області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, виявлено та нейтралізовано міжрегіональний "конвертаційний центр", який надавав послуги по формуванню штучного податкового кредиту, а також обготівкуванню коштів, що призвело до втрат бюджету в особливо великих розмірах», – йдеться у повідомленні.

Центр функціонував на території Житомирської та Вінницької областей.

В результаті проведених санкціонованих судом обшуків в офісних приміщеннях, автотранспортних засобах, а також за адресами проживання фігурантів, було вилучено грошові кошти в розмірі 1 млн 450 тис грн, 20 печаток СГД, банківські карти через які проводилось обготівкування коштів, первинні бухгалтерські документи, чорнову бухгалтерію.

Заходи проводились в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.205-1, ч.3 ст.212 КК України по факту ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Попередня сума збитків встановлена актом документальної перевірки ГУ ДПС у Житомирській області.

Загальний оборот "конвертаційного центру" становить близько 200 млн грн за рік.


Відео надане пресслужбою ДФС у Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2020 року Служба безпеки України припинила у Житомирі діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом у понад 200 мільйонів гривень. Обшуки проводилися в офісах 15 фіктивних фірм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конвертцентр  
Матеріали по темі