Події

У Житомирській області затримали браконьєрів, які за вбиту косулю мають сплатити 32 тис. грн

4 December 2020, 11:09

Наприкінці листопада у Хорошівському районі затримали групу браконьєрів з незаконно впольованою дичиною.

Про це повідомила пресслужба Житомирського ОУЛМГ.

«Зухвалих порушників полювання виявила наприкінці листопада рейдова група з охорони мисливських угідь Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства поблизу с. Луковець Хорошівського району. Саме так можна характеризувати дії групи осіб (всі мешканці смт Хорошів), котрі обґрунтовано підозрюються в проведенні незаконного полювання», - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи в лісовому масиві, рейдовики почули характерні для проведення полювання звуки. Прибувши на місце, звідки долинали постріли, лісові охоронці виявили групу осіб та 3 автомобілі, неподалік яких лежало тіло загиблого самця козулі. В ході перевірки документів з’ясувалося, що ліцензії на добуття саме цього виду тварини мисливці не мають.

На місце події лісівники викликали слідчо-оперативну групу Хорошівського відділення поліції Коростишівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Житомирській області.

«Зазначимо, що відповідно до Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання, розмір стягнення за незаконне добування або знищення однієї козулі становить 32 000 грн», - повідомили лісівники.

Вони також розповіли, що щоденно на патрулювання лісових масивів від порушень виїжджає 21 рейдова бригада державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного лісового та мисливського господарства. Від початку року держлісгоспи області провели понад 3600 рейдів з охорони лісів та майже 1200 – по боротьбі з порушниками полювання. На порушників складено 146 протоколів, в тому числі 48 – за порушення правил полювання.

Як повідомляв Житомир.info, за 6 місяців 2020 року Житомирська область стала лідером по браконьєрству, тож Держекоінспекція готується до рейду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: браконьєр полювання мисливець косуля  
Матеріали по темі