Події

​У райцентрі Житомирської області скажена білка вкусила чоловіка: введено карантин

4 December 2020, 12:39

Через скажену білку, яка покусала чоловіка, у Баранівці ввели карантинні обмеження.

Про це 4 грудня повідомили в групі Місто Баранівка в соцмережі, опублікувавши відео з засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації.

«2 грудня в Баранівці по вулиці Котляревського комісія виїхала на місце події. Розслідуванням випадку встановлено, що 1 грудня громадянин спіймав у лісі білку та привіз її додому. Вона його покусала за руку. Наступного дня тварина загинула. Вчора він відчув біль у ділянці рани та звернувся в Баранівську лікарню. У тварини відібрали матеріал, який був направлений до житомирської лабораторії. За результатами висновку експертизи у тварини був виявлений вірус сказу», - розповів голова надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації Володимир Хіміч.


За результатами засідання, комісія прийняла рішення ввести на території Баранівки та прилеглій до нього території у радіусі 3 км карантинні обмеження та затвердила комплексний план проведення профілактичних заходів щодо захворювання тварин на сказ.

Нагадаємо, у січні 2020 у Баранівці ввели карантинні обмеження у зв’язку з підтвердженим випадком сказу у домашнього кота, який покусав власницю.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році сказ був виявлений у хом’яка: сім’я з двома дітьми з Оліївки змушена була лікуватися через хвору декоративну тваринку, куплену на Житньому ринку в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ білка карантин Баранівка  
Матеріали по темі