Здоров'я

У лікарні розповіли про ускладнення, від яких померла 26-річна житомирянка з коронавірусом

4 December 2020, 15:59

Молода житомирянка з коронавірусом, про смерть якої облдержадміністрація повідомила 4 грудня, перебувала на лікуванні у медзакладі упродовж двох тижнів, однак на момент госпіталізації вона була вже у важкому стані. 26-річну пацієнтку підключили до апарату штучної вентиляції легень, але врятувати її не вдалося: 1 грудня молода жінка померла.

Про це Житомир.info повідомили в КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради.

«Житомирянка поступила в лікарню 14 листопада у важкому стані з клінікою важкої форми коронавірусної інфекції, була відразу госпіталізована в блок інтенсивної терапії, підключена до кисневого концентратору. Перебіг хвороби ускладнився тромбоемболією легеневої артерії, пневмотороксом, пацієнтка була переведена на апарат ШВЛ. Смерть настала 1 грудня, причина – тромбоемболія легеневої артерії», – поінформували у лікарні №1.

Нагадаємо, за добу 3 грудня в Житомирській області підтвердили 554 випадки коронавірусу та зареєстрували три летальні випадки: померли 26-річна та 80-річна жительки Житомира, а також 81-річний житель Андрушівського району.

Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада 2020 року під час щотижневого онлайн-брифінгу начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик прокоментував смерть від ускладнень COVID-19 двох молодих людей: 31-річного житомирянина та 26-річної жительки Овруцького району (летальні випадки були зафіксовані 22 та 25 листопада відповідно). Микола Суслик, зокрема, зазначив, що обоє хворих надто пізно звернулися за медичною допомогою і померли у перший же день госпіталізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть лікарня №1  
Матеріали по темі