Здоров'я

В ОДА розповіли про кількість вагітних з коронавірусом та про померлу 26-річну житомирянку, в якої стався викидень

7 December 2020, 11:38

У Житомирській області за період пандемії коронавірус підтвердили у 167 вагітних жінок, третина з них лікувалася в умовах стаціонару. Нині на лікуванні перебуває одна жінка, що очікує дитину.

Про це 7 грудня під час щотижневого онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив директор департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«Всього з початку епідемії в нас захворіло 167 вагітних, 58 лікувалися стаціонарно, 109 – амбулаторно. 18 вагітних під час захворювання родорозрішені, успішно, слава Богу. І на сьогоднішній день знаходиться на лікуванні одна вагітна», – поінформував Микола Суслик.

Відповідно до відомостей, наданих в ОДА, в жодного з новонароджених коронавірус не виявили.

Директор департаменту охорони здоров’я також розповів про супутні захворювання, які мала 26-річна житомирянка, що помела від ускладнень COVID-19 1 грудня. Він також підтвердив інформацію читачів про те, що жінка була вагітною.

«На жаль, причиною смерті стала тромбоемболія легеневої артерії, незважаючи на адекватну дезагрегантну терапію. Серед захворювань, які загострили перебіг COVID-19, була гостра виразка шлунка, що ускладнилась шлунково-кишковою кровотечею. І, на жаль, у цієї пацієнтки був викидень», – розповів директор департаменту.

Нагадаємо, за добу 3 грудня в Житомирській області зареєстрували три летальні випадки, спричинені ускладненнями коронавірусної хвороби: серед померлих – 26-річна жителька Житомира.

4 грудня в КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради розповіли, що 26-річна житомирянка упродовж двох тижнів перебувала на лікуванні у медзакладі, однак на момент госпіталізації вона була вже у важкому стані. Пацієнтку підключили до апарату штучної вентиляції легень, але врятувати її не вдалося: 1 грудня молода жінка померла. Причина – тромбоемболія легеневої артерії. У коментарях до новини про ускладнення, від яких померла пацієнтка, читачі писали, що вона була вагітна.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 6 грудня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 351 випадок корона вірусної хвороби та зареєстрували 4 летальні випадки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вагітна брифінг Суслик  
Матеріали по темі