Події

Ночував під гіллям та листям: у поліції розповіли подробиці пошуків 12-річного хлопчика з Житомирського району

7 December 2020, 13:48

Житомирський школяр 5 грудня повертався додому на велосипеді через ліс, збився зі свого шляху і заблукав. Упродовж вечора та всієї ночі хлопчика розшукували близько 400 поліцейських, лісівників, нацгвардійців, військовослужбовців та просто небайдужих людей. На щастя, 12-річний Сашко знайшовся живим та неушкодженим, на ніч стягнув гілля та притрусив його листям, там і переночував.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Тривожне повідомлення про безвісне зникнення дитини надійшло до Житомирського районного відділення поліції 5 грудня близько 16:50. За словами рідних, близько 15:00 хлопець, який гостював у с. Катеринівці Житомирського району, поїхав велосипедом до лісового масиву, де у той час знаходився його батько. Згодом поїхав назад до родичів, однак до їх оселі не дістався. Як повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор, у пошуках зниклого хлопця були задіяні кілька сотень поліцейських, у тому числі кінолог із собакою та спецпризначенці, лісівники, нацгвардійці, військовослужбовці та місцеві жителі. Пошукові групи відпрацьовували лісовий масив та довколишні населені пункти, перевіряли закинуті будівлі, рівчаки, зарості та водойми», – йдеться у повідомленні.

На жаль, упродовж вечора та ночі хлопця не вдалося розшукати.

«Окрім того, що зникнення дитини – це завжди надзвичайна ситуація, тривогу викликало й те, що саме у ці дні відбулося помітне зниження температури повітря нижче 0. Пошуки ускладнювала темна пора доби. До того ж так склалося, що хлопчик не мав із собою мобільного телефону»,- розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталія Гончарук.

У поліції кажуть, що лише під ранок змерзлого 12-річного Сашка, який брів лісом з велосипедом в руках, побачив один із лісників, задіяних до пошуків хлопця. Знайду негайно доставили до лікарні для обстеження та надання медичної допомоги. На щастя, він не постраждав, тож згодом хлопчика відпустили додому. Нині з родиною працюють ювенальні поліцейські.

Як з’ясувалось, заблукавши у сутінках, Сашко намагався самостійно вибратися з лісу та, ймовірно, пішов у протилежний бік. Коли зовсім стемніло, стягнув гілля та притрусив його листям, зробивши собі таким чином сховок. Так і дочекався світанку. Потому почав знову рухатись та зустрів пошукову групу неподалік с. Тетерівки.

Як повідомляв Житомир.info, 12-річний Олександр Антоневський з Житомирського району цілу ніч провів у лісі, бо загубився. Дитину шукали правоохоронці, лісівники та небайдужі громадяни. Знайшли хлопчика 6 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школяр зникнення розшук ліс поліція  
Матеріали по темі