Політика

У Житомирській міській раді з п’яти депутатських комісій одна жіноча і одна чоловіча

7 December 2020, 14:40

У Житомирській міській раді восьмого скликання залишилося п’ять депутатських комісій.

Їх утворили на першій сесії міськради 3 грудня і затвердили персональний склад та керівників комісій.

Найчисельнішими, як і у минулій каденції, залишаються бюджетна комісія, яку очолює, як і в раді сьомого скликання, депутат Юрій Мойсеєв (фракція партії «Пропозиція»), та земельна комісія, де голова теж залишився незмінним – Микола Янушевич (фракція партії «Пропозиція»).

Третьою за чисельністю є комісія з соціально-гуманітарних питань, яку очолює Людмила Зубко (фракція партії «Європейська Солідарність»). Цікаво, що всі вісім членів цієї комісії – жінки.

У складі комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста всього сім депутатів, очолює її Геннадій Карпінський (фракція партії «Європейська Солідарність»).

Найменша за чисельністю, як і в попередньому скликанні міськради, регламентна комісія, її очолює радник мера Олександр Черняхович (фракція партії «Пропозиція»), всі п’ять членів – чоловіки.

Нагадаємо, на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Житомирська міська рада оновилася на 67%: лише 14 депутатів з 42 були представлені в міській раді попереднього скликання. Також в раді восьмого скликання жінок 40% - 17 депутаток.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами голосування 25 жовтня 2020 року в міській раді нового скликання є депутати від шести партій: найбільша фракція у партії «Пропозиції» – 16 депутатських мандатів з 42 (38%). Напередодні першої сесії новообраної міської ради директор школи №10 Олександр Величко (ВО «Батьківщина») відмовився від депутатського мандату і замість нього депутатом буде підприємець Сергій Пидюра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада комісія депутат  
Матеріали по темі