Здоров'я

У Житомирській міській ОТГ бракує коштів на інсулін для хворих на цукровий діабет, у міськраді мають два варіанти покриття дефіциту

9 December 2020, 14:12

Аби забезпечити хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну, Житомирській міській ОТГ на рік потрібно 14,4 млн грн. Нині коштів на ці потреби не вистачає.

Про це 9 грудня повідомила пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на інформацію управління охорони здоров’я міськради.

«У Житомирській міській ОТГ річна потреба в коштах для забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну становить 14,4 млн грн. У 2020 році на зазначені цілі було виділено 11,56 млн грн з розподілу субвенції державного бюджету та 2,0 млн грн з бюджету Житомирської міської ОТГ», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що задля покриття дефіциту коштів були направлені відповідні листи державним органам щодо збільшення видатків Житомирській міській ОТГ для лікування хворих на цукровий діабет. У разі відмови, необхідні видатки пропонується отримати за рахунок внесення змін до бюджету Житомирської міської ОТГ на 2020 рік. Це питання буде винесено на розгляд постійних комісій міської ради.

Нагадаємо, триває підготовка до другого пленарного засідання Житомирської міської ради 8-го скликання. 8 грудня відбулися перші засідання постійних комісій новообраної міської ради

Довідково: цукровий діабет називають неінфекційною епідемією ХХІ сторіччя. Хвороба вражає населення всіх соціальних груп і майже всіх країн світу. За умови застосування належних заходів, можна навчитися контролювати захворювання і вести активне та повноцінне життя.

Нагадаємо, 18 вересня 2020 року на позачерговому засіданні Житомирського міськвиконкому йшлося про те, що на лікування хворих на цукровий діабет передбачена субвенція з державного бюджету в розмірі 3 млн 140,7 тис. грн. Заступниця мера Марія Місюрова зазначала, що цих коштів до кінця року не вистачить.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інсулін цукровий діабет  
Матеріали по темі