Місто

Скільки коштують фрукти, овочі та м'ясо на Житньому ринку у Житомирі менш ніж за місяць до Нового року

9 December 2020, 15:33

Традиційно менш ніж за місяць до Нового Року журналісти Житомир.info відправилися на Житній ринок, аби дізнатися ціни на продукти та порівняти їх з минулорічними.

Зокрема, свою увагу ми звернули на продукти, які зазвичай купують для новорічного столу: фрукти, овочі, м’ясо та яйця.

За словами продавчинь, ціни на сезонні фрукти в порівнянні з минулим роком виросли - найдешевші мандарини коштують 32 грн/кг, а найдорожчий сорт – «Ізмір» коштує 50 грн/кг. Цінник на апельсини стартує від 50 до 59 грн/кг, коли у 2019 році середня ціна була 48 грн/кг. Ціни на банани варіюються в межах 20 - 34 грн, коли минулого року найдешевші банани на ринку коштували 33 грн/кг. Середня ціна на свіжі помідори - 49 грн/кг на огірки - 55 грн/кг.

На ринку продавчині стверджують, перед святами підіймати ціну на продукти не планують.

«Найдорожчі мандарини - 50 грн/кг «Ізмір» смачні, солодкі, без кісточок, «Клементина» теж буде смачна солодка. Дешевші мандарини по 40 грн/кг з кислинкою. Помідори зараз йдуть тепличні, помідор та огірок з Туреччини. Помідора та огірок не подорожчали, а мандарини десь на 5 грн подорожчали, був 45 грн «Ізмір», а став 50 грн. Мені здається, що ні, у нас стільки товари, що він не має дорожчати», - говорить продавчиня Інна.

Цього року м’ясо виросло у ціні, кажуть продавчині. Вартість свинини варіюється від 100 до 140 гривень за кілограм.

«Піднялася трохи ціна на м'ясо 110 -120 грн/кг. Підчеревина дорожча стала - 120 грн/кг є за 110-100 грн. А нащо підіймати, якщо у людей немає грошей, дякую Богу, що й так купують, думаю що ні, можливо на 5 грн підніметься», - каже продавчиня Тамара.

За невелику домашню курку просять 120 грн, а птицю більшого розміру коштує 240 грн за штуку. Також пропонують перепілок за 40 грн.

Десяток найдешевших на ринку яєць коштує 27 гривень, а найдорожчих - 33 гривень, у минулому році ціни на яйця стартували від 19 грн.

Продавці обіцяють, що до новорічних свят асортимент на прилавках збільшиться.

Які були ціни на житомирському Житньому ринку за місяць до Нового 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціни Житній ринок м'ясо яйця  
Матеріали по темі