Влада

Коригування проєктної документації з реконструкції північної об'їзної Житомира обійдеться бюджету в 21,57 млн грн

10 December 2020, 09:53

Служба автомобільних доріг у Житомирській області через переговорну процедуру 8 грудня 2020 року уклала угоду з ДП «Укрдіпродор» про коригування проєктної документації на реконструкцію автомобільної дороги Київ - Чоп на ділянці км 129,6 - км 151,73 північного обходу м. Житомир. Вартість підписаного договору – 21,57 млн грн.

Про це йдеться в договорі, опублікованому 8 грудня на ресурсі ProZorro.

Скоригувати проєктну документацію державне підприємство «Укрдіпродор» має до 31 серпня 2021 року. Джерело фінансування – державний бюджет України.

Служба автомобільних доріг у Житомирській області обґрунтувала застосування переговорної процедури необхідністю захисту прав інтелектуальної власності.

«Відповідно до ч. 1 ст. 40 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 №922-VIII в редакції Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» від 19.09.2019 №114-ІХ, переговорна процедура закупівлі використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю після проведення переговорів щодо ціни та інших умов договору про закупівлю з одним або кількома учасниками процедури закупівлі. Згідно аб. 5 п.2 ч. 2 ст. 40 Закону «якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за наявності одного з таких випадків: існує необхідність захисту прав інтелектуальної власності», - йдеться в обґрунтуванні.



В коментарі Житомир.info 9 грудня пресслужба САД у Житомирській області пояснила, що будуть вноситись корективи по всій ділянці.

«Якщо продовжувати роботи з того етапу на якому вони зараз є, то потрібно з'ясувати чи витримає дорожнє покриття, чи його потрібно демонтувати. Тобто потрібно по кожному метру пройтись і зробити свої висновки фахівцям: що потрібно зробити, або переробити, щоб вона мала належний вигляд і належний стан», - пояснили в пресслужбі.

Нагадаємо, 15 жовтня 2020 року Укравтодор заявив про ініціювання розірвання контракту з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited, яка будує північну об’їзну Житомира. На якому етапі були призупинені будівельні роботи та який вигляд 19 жовтня 2020 року мала недобудована транспортна розв’язка дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року Держагентство автодоріг підписало контракт з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei щодо реконструкції житомирської об’їзної по трасі М-06 Київ – Чоп. Контракт уклали в рамках проєкту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)». 14 травня 2020 голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков відвідав ділянку автомобільної дороги М-06 поблизу Житомира та висловив своє незадоволення темпами реконструкції північної об’їзної Житомира, зазначивши, що контракт передбачає накладення штрафних санкцій на китайську компанію у випадку несвоєчасного виконання робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД тендер ПКД об'їдзна 
Матеріали по темі