Місто

У міській раді прокоментували ситуацію з посипання тротуарів і доріг у Житомирі

11 December 2020, 13:37

Вчора, 10 грудня, через опади вулиці та дороги у Житомирі перетворилися на ковзанку. Містяни у соцмережах жалілися, що було важко дістатися додому, тротуари не були посипані піском, а люди на зупинках чекали транспорт по 40 хвилин і більше, автомобілі таксі ввечері на замовлення не виїжджали. У соцмережах також жартували і над тим, як посипали дороги у Житомирі.

У міській раді повідомили, що вчора було задіяно 11 одиниць техніки КП «УАШ», а посипати почали ще о 13-ій годині 10 грудня.

«З 13-ї години дня 10 грудня, коли почалось обледеніння вулиць та доріг, одразу почали працювати на мостах та спусках, техніка була готова і навантажена сіллю та піскосумішшю. Одразу пройшлись по мостах, потім почали працювати на підсипку центральних вулиць, після цього вже другорядні вулиці та інші. Працювало вчора вдень 11 одиниць техніки КП «УАШ», 6 працювали на вулицях, 5 – на тротуарах. Крім того, було задіяно 55 працівників підрядних організацій, наших управляючих компаній, які у нас прибирають тротуари, підсипають в зимовий період. У ніч також з 7-ї вечора по 4-у ранку працювала техніка, також 11 одиниць, ще раз посипали сіллю та піском центральні вулиці і перейшли на другорядні вулиці. Використано солі 126 тонн і піскосуміші майже 80 тонн. Потрібно розуміти: таке моментальне обледеніння неможливо посипати наявною технікою все і одразу. Зараз зранку не сиплять, проїхали, і на даний час дороги не слизькі, але близько до обіду плануємо просипати ще раз мости та шляхопроводи, спуски, а далі, після обіду, повноцінно заходимо в зміну і сиплемо», – каже начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


КП «УАШ» відповідає за тротуари у центрі міста та частково у мікрорайоні Крошня, усі інші мають прибирати та посипати управляючі компанії.

«Всі тротуари перебувають на балансі КП «УАШ», але, відповідно до договорів, більша частина тротуарів перебуває на утриманні в управляючій компанії або підрядних організацій, які працюють і на внутрішньобудинкових територіях, там прибирають. По договорах вони прибирають по своїй території і виходять на тротуарну частину. Частина тротуарів – це центральна частина: Михайлівська, Київська, Бердичівська, площа, частина району Крошня – відповідальність «УАШ». Там немає підрядної організації, бо ніхто не зголосився подаватися на тендер по визначенню компанії, яка буде прибирати, а більшість тротуарів – це управляючі компанії», – зазначає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Також він додав, що міська влада контролює прибирання та посипання території протиожеледною сумішшю, а з підрядними організаціями та «УАШ» спілкуються в онлайн-режимі і по телефону.

«Робота проводиться в онлайні, у нас є графіки чергувань по підрядних організаціях, по «УАШ». Є окрема закріплена людина за підрядними організаціями, «УАШ» і управління транспорту оперативно реагує. На цей час тільки зранку по дзвінках: де та що пропустили, не підсипали», – додав Костянтин Підпокровний.

Також у мерії обіцяють до обіду прибрати пішохідну Михайлівська, на якій розтанув лід та стоїть вода, аби на вечір там не утворився «каток».

Нагадаємо, в травмпункти житомирських лікарень за добу, зранку 10 грудня до 10:00 11 грудня, звернулися 152 людини, тоді як за 9 грудня було 81 звернення.

Як повідомляв Житомир.info, по обіді 10 грудня 2020 року водії вантажівок почали скаржитися, що дорожнє покриття на трасах не оброблене протиожеледною сумішшю й вантажівки змушені зупинитися і чекати, доки спецтехніка приведе дорогу до належного стану. О Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила про тимчасове обмеження руху автобусів і вантажівок в Житомирській та Київській областях у зв'язку з несприятливими погодними умовами. Відновили рух транспорту о 6:00 год. 11 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зима ожеледиця дорога тротуар лід Підпокровний піщано-сольова суміш піскосуміш  
Матеріали по темі