Події

У центрі Житомира 33-річний чоловік обікрав перукарню: виніс майна майже на 15 тисяч гривень

11 December 2020, 16:01

Уночі 9 грудня 33-річний житомирянин скоїв крадіжку манікюрного приладдя з однієї із перукарень обласного центру. Чоловіка розшукали та перевіряють на причетність до інших подібних випадків.

Про це 11 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

9 грудня до Житомирського відділу поліції звернулась майстер манікюру із повідомленням про викрадення її робочого приладдя з перукарні, в якій вона працює.

«На місці події поліцейські слідчо-оперативної групи з’ясували, що уночі до закладу потрапив невідомий, попередньо пошкодивши металопластикові вхідні двері. Загалом з робочого місця майстрині зникли близько сотні зразків гель-лаку та інші манікюрні інструменти. Загальна сума збитку склала майже 15 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції у результаті першочергових заходів установили, що до правопорушення може бути причетний 33-річний раніше судимий житель обласного центру. Чоловіка розшукали поблизу одного із житомирських ринків. Під час огляду його речей правоохоронці виявили та вилучили частину викраденого з перукарні.

Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ кримінального провадження. Викритого чоловіка поліцейські перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень.

За чинним законодавством викрадення чужого майна, поєднане із проникненням у приміщення, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

У відділі комунікації поліції Житомирської області у коментарі Житомир.info уточнили, що крадіжка була скоєна в одній з перукарень у центрі міста.

А в смт Черняхів 7 грудня відвідувач пограбував магазин: вдарив продавчиню та відібрав виручку.

«Повідомлення до Черняхівського відділення поліції найшло близько 15:05. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Як з’ясувалось, один з відвідувачів зайшов за прилавок, ударив 40-річну продавчиню та штовхнув на підлогу. Чоловік відкрив шухляду, витягнув звідти понад 1300 гривень та втік», – інформують у ГУ Нацполіції у Житомирській області.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) КК України. Поліцейські розпочали першочергові заходи з встановлення причетного до кримінального правопорушення.

Менш ніж за добу оперативники карного розшуку встановили причетність до події 35-річного місцевого жителя. Він визнав свою провину, частину викраденого у нього вилучили.

Нині триває подальше досудове розслідування. Відповідно до чинного законодавства чоловікові може загрожувати від 4 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2020 року поліцейські затримали двох юнаків, які у Житомирі побили та пограбували 17-річного та 18-річного хлопців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка грабіж пограбування перукарня Черняхів  
Матеріали по темі